Het resultaat telt: Nog 5 te gaan!

Amsterdam, 21 augustus 2011 – De regen van het vorige weekend zorgde ervoor dat de Reserve Reserves nog een extra weekend van de zomerstop hebben kunnen genieten. De kraker tegen de Piraten wordt nu op 7 september gespeeld. En daar kwamen de heren uit Bussum goed mee weg, want het niveau van het spel dat afgelopen vrijdag op de mat werd gelegd mocht dan genoeg zijn om de Reserve RCH-ers met 10-4 te verslaan, het is twijfelachtig of ze op deze manier tegen de Amsterdammers ook zo makkelijk weg komen.

Het weer was mooi, de bollen van Keet waren goed, een aantal Reserve Reserves is door blijven trainen met de Hoofdmacht, het was gezellig (de GKL was er niet) dus niets leek een goede wedstrijd in de weg te staan. De Souza had de start waar we al zo gewend aan zijn geraakt. In de eerste vier innings mochten slechts twaalf RCH-ers het slagperk betreden, en het enige infield ploppertje dat een honkloper opleverde werd afgestraft door één van de fameuze pick-off bewegingen van de Braziliaanse sterwerper: 1-3-6-OUT!

Aan slag werd er wat minder voortvarend begonnen, al lag dat niet aan Gastspeler Didi, die onverschrokken als lead-off één van de eerste pitches dapper op z’n derrière nam. Daarmee zorgde hij er meteen voor dat hij de hele wedstrijd mocht spelen (omdat hij toch niet meer kon zitten). Pas in de derde inning wisten de Bussumers de eerste gevoelige klap uit te delen. Super Seb nam de bal weer ‘ns op z’n stok voor een dubbel en VGM wist hem, met twee man uit, binnen te slaan met een dajakker in het linksveld. Keet volgde met een bal naar de kortestop die na lang overleg toch als fout werd gescoord, ondanks die domper leverde het wel een punt op. De PC deed lekker mee en linede (spreek uit: ‘lainde’) de bal hard over de derdehonkman voor een dubbel. 3-0

In de vierde inning was de werper van RCH alweer toe aan z’n derde vier wijd, het zouden er negen worden. Super Seb was de gelukkige. Omdat ook zijn volgende drie slagbeurten vier wijdballen opleverde is hij nu al de ongekroonde leunkoning. De vers uit Frankrijk terug gescheurde Brazilaanse Tuinman harkte me een dubbel Seb, het vierde punt, over de thuisplaat. 4-0

De volgende slagbeurt van de Heemstedenaren zorgde voor een zeldzame druk op De Souza. Een hit gevolgd door een foutje leverde twee honklopers op die na een actie vier-naar-drie doorschoven naar het tweede en derde honk. Een hit over drie bracht de heren over de thuisplaat. Een compleet onacceptabel scenario voor De Souza die met twee strike-outs een einde maakte aan de inning. 4-2

In de gelijkmakende Bussumse slagbeurt werd er nog een puntje bij gerommeld door Ed de Kroket die een heel goed moment uitkoos voor een hitje en daarmee de geschampte PC (wel met blauwe plek) over de thuisplaat joeg. 5-3

Inning zes was de vreemdste inning van het seizoen, tot nu toe. De kop van de Heemstedelijke slagploeg wist De Souza hard te raken en daarmee twee dubbels te produceren, iets dat sowieso al niet vaak gebeurt, maar nu komt het: De Souza gooide vier wijd! En nog een keer (echt!) en toen nog een keer!! En dat leverde, ongehoord, een binnen gegooid punt op. Geschrokken door de bijzondere gebeurtenissen gooide De Souza wederom twee strike-outs om een eind aan de inning te maken. 5-4

Pas in de tweede zeven besloten de campinggasten uit Bussum het kwaliteitsverschil vorm te geven. Erik C. bereikte het eerste honk door een fout van z’n collega, en Edje legde een pracht OSS neer. Didi deede vervolgens wat er in het boekje stond: een hit slaan waar een punt op gescoord kon worden. Een handje vol vier wijd een hit van Lauwe Laurens en de vierde hit van De Tuinman zorgde voor de veilige tussenstand van 9-4. In de achtste inning kon Lauwe Laurens nog één keer scoren, ogenschijnlijk geheel tegen z’n eigen wil. Hij had daarvoor namelijk net bijna wandelend het eerste honk bereikt omdat hij ervan overtuigd was dat de door hem geslagen bal best wel ‘ns goed verwerkt zou kunnen worden. Niet dus. Het deed pijn aan de honkbalminnende ogen. Maar goed, nog 5 te gaan!

Bij elke andere wedstrijd had hier het verslag geëindigd, maar de strike-out die De Souza in de negende inning nog gooide leverde een bijzondere mijlpaal op. Het was alweer de 100ste strike-out van het seizoen! En het was ook alweer de zevende complete game van dit jaar.