De weg naar het kampioenschap: Nog 3 te gaan!

Amsterdam, 5 september 2011 – De laatste loodjes wegen het zwaarst, en kampioen word je tegen de kleintjes. Clichés die in hetgeval van het seizoen van de Reserve Reserves niet allemaal waar kunnen zijn. Tegen ‘een kleintje’ werd afgelopen vrijdag wel  gewonnen. De Blauwe Duivels waren uit Meppel gekomen om met 10-3 op de broek te krijgen.

De winst was noodzakelijk. Er is een voorsprong van vier verliespunten op de Piraten, maar met de heren uit Amsterdam nog op het program, en met ook Hoofddorp waar nog een wedstrijd afgewerkt moet worden, was het zaak geen punten te morsen. De Meppelaars werden weggezet, maar de Bussumers moeten kampioen worden tegen ‘een grote’, Pirates of Hoofddorp.

De wedstrijd vrijdag kwam net als vorige week wat langzaam op gang. De gevreesde Mr. Fox heeft besloten zijn carrière voort te zetten in een Oostblok land, waardoor de snelheid van de ballen die op de Reserve Reserves afgevuurd werden weliswaar minder hard, maar nog steeds een respectabele snelheid hadden. Het duurde dan ook even voordat de Bussumers afstand konden nemen van de stugge Meppelers.

De Souza leek net even iets meer ballen nodig te hebben dan in de voorgaande wedstrijden, maar de cijfers 12-2-6-2 spreken boekdelen. Na 7 innings was het echter gedaan, zeker toen het veld ‘m in de achtste inning in de steek liet, en de eerste en tweede slagman met een foutje het honk konden bereiken. Edgar is zaterdag direct met vakantie gegaan, nu echt, en zal extra aandacht schenken aan de verdedigende kwaliteiten van Hardy en Jeter.

VGM kwam vervolgens op de heuvel om de kastanjes uit het vuur te halen. Net als bij de vorige optredens van deze Voormalig Hoofdklasse Speler (VHS) zat de kracht in de onvoorspelbaarheid van zijn worpen. Gelukkig voor de PC werd hem een groot aantal blockballen gespaard, en slingerde de chaufeur de ballen ieder keer redelijk in de buurt van de slagzone. Het leverde naast een keer vier wijd en geraakt werper ook twee strike-outs op.

Aan slag was het Jopie die duidelijk uitgerust was van zijn extra lange vakantie. Met drie uit vijf zit hij weer in de lift en is hij de mini-slump van voor de zomerstop weer helemaal vergeten.

Gagarin, Ed de Kroket en de PC beleefden gezamenlijk hun laatste wedstrijd van hun slump. Net op tijd, want a.s. woensdag is dé wedstrijd die alle andere wedstrijden overbodig maken. De verwachting is dat er tegen de Pirates minimaal 10 hits te verdelen zijn onder dit illustere trio. Komt dat zien!

Verder is het belangrijk dat de GGL woensdag net zo scherp is als afgelopen vrijdag. Alle wissels werden op het juiste moment ingebracht. De GKL verloste Gagarin met een hit in de zesde inning. Jariño mocht in de zelfde inning voor Erik C. een honkslag slaan, en de wissel van VGM maakte de GGL het aller aller trotst. Een bom in het mid-rechtsveld, net naast het scorebord, was het gevolg.

In de achtste inning werd de bom van VGM bijna gevolgd door een bom van Remmie. Het aller verbaasd over deze optater was de verbouwereerde midvelder die spontaan de bal over z’n handschoen liet vallen, op de warning-track in het midveld, dat dan weer wel. Remmie had de bom overigens niet meer nodig voor z’n gemiddelde, hij is al weken redhot, en had ook deze wedstrijd al twee striemdende hits op z’n naam staan.

Verder doet het er allemaal niet toe. Woensdag moet gewoon gewonnen worden, en zo niet, dan toch. Nog drie te gaan!