De kop is eraf

Hilversum 11 maart 2012. Gisteren hebben de ReserveReserves reeds hun eerste (oefen) wedstrijd gespeeld. Plaats delict was de eigen Vallei en de tegenstander de echte talenten van HCAW: The Rookies. Omdat de Rookies thuis speelde moesten de RR plaatsnemen in de bezoekers Dug-Out. Bij een training heeft dit geen effect maar gisteren was duidelijk dat bij wedstrijden dit een enorme impact heeft. Uitslag een respectabele en vriendschappelijke 1-1. Maar gezien de uitslag van vorig jaar toch teleurstellend voor de RR.

Wat ging er nog niet helemaal lekker? Verdedigend vrij weinig. Een klein balletje door de stokken links en rechts maar dat mocht de pret niet drukken. Aanvallend was dat een ander verhaal. Over een sputterende motor was niet eens te spreken, de motor kwam eigenlijk niet eens aan de praat. Het duurde dan ook een inning of 4 voordat de eerste hit voor de RR kon worden aangetekend. Twee back to back dubbels van onze eigen Rookie Joe (je weet wel uit dat nummer van Jimmy Hendrix) en good old Krijtje zorgde voor het eerste punt en meteen het laatste. Verder raakte alleen Remmie de ballen nog echt hard.

De rest was huilen met de honkbalpet op. Gelukkig was er geen verschil tussen spelers die bijna nooit waren komen trainen in de zaal: bijvoorbeeld GKL (kansloze 0 uit 3) en de fanatieke spelers: bijvoorbeeld SuperSeb (letterlijk geen bal geraakt).

Toch had je deze wedstrijd niet mogen missen, omdat de play van 2012 hierin plaats had. Onze heuvelvirtuoos JariƱo mocht ook een inning zijn best doen op de heuvel. Op een comebacker nam hij een snoekduik naar links (hij kwam los en zweefde zo’n 3 seconden), pakte de bal, stond op en maakte de voorste nul op het derde honk. Een fantastische play die door de honkslag die er op volgde ervoor zorgde dat de RR vooralsnog ongeslagen bleven in 2012.

Concluderend: de weg kan alleen nog maar omhoog!.