“En ook nog 2-0 voor Ajax. Wat een K.. dag!”

Amsterdam, 25 maart 2012 – Alle ingrediënten waren aanwezig. Een stralend zonnetje, een uurtje later beginnen om het effect van de zomertijd te beperken, een bijna windvrij Hoofddorpsveld, oefenbollen van Keet, het was gezellig (Tom was er niet), een slagkooi zonder gaten, en een hekje op de heuvel waar achter vandaan de BP-gegooid kon worden, twee hekjes zelfs! Maar ook een derde of vierde hekje had niet geholpen als je er niet achter gaat staan.

Nog voordat de wedstrijd begonnen was was ie ook al over voor Remmie. Tijdens de BP werd een oefen-slagbal die hij naar Jopie gooide evenzo hard (niet zo hard dus) terug geslagen. Niet alleen de snelheid was ongeveer gelijk aan de gegooide bal, ook kwam de bal op ongeveer hetzelfde punt uit als waar ie gestart was, net naast het hekje dus. Maar omdat Remmie even de “Gouden Regel voor BP werpers” was vergeten, was ‘net naast het hekje’ tevens op zijn rug. Auw.

Normaal gesproken niets aan de hand natuurlijk, Jopie sloeg de bal, en de kenners weten dat als je dan toch geraakt moet worden door een geslagen bal van een Reserve Reserve, het dan het beste Jopie kan zijn die de knuppel hanteert. Maar deze keer was ook dat geen goed nieuws. Remmie ging weliswaar niet knock-out, maar ook bloed ophoesten is medisch gezien geen goed teken. Dat werd op de spoedeisende hulp (nou ja, als je twee uur wachten nog spoed kan noemen) bevestigd: gebroken rib, een paar weken uit de roulatie, en een berg pijnstillers, dat dan weer wel. De nog wel gezonde Reserve Reserves wensen Remmie veel sterkte de komende weken, en danken Keet voor z’n chauffeursdiensten, goede zorg, voor het maken van de foto, en het door sms-en van Remmie z’n reactie op de Eerste Hulp, een goede kop verzinnen is altijd lastig.

En dan nu de wedstrijd. Door het vroegtijdige vertrek van Remmie en Krijtje viel een groot gat in het midden van de line-up. Gelukkig stonden er op de originele line-up 10 slagmensen, dus die kon wel een stootje hebben. Daarbij kon Gagarin wel wat extra slagbeurten gebruiken. De GGL had uitgerekend dat als je dezelfde slagman op zowel de eerste als zesde plek neerzet, deze slagman een lekker drukke middag heeft. Zo gezegd, zo gedaan. Gagarin ging vandaag als lead-off 1 uit 4, met twee van de drie Reserve Reserve strike-outs, maar ook 2 uit 3, als zesde slagman. Als we het zouden bijhouden gemiddeld toch best een aardig slaggemiddelde.

De Souza begint ook weer op stoom te raken. De meestal taaie Hoofddorpse slagploeg werd redelijk moeiteloos in bedwang gehouden. En omdat er 13 Hoofddorpers waren die de arena mochten betreden kon het zo lopen dat de eerste Hoofddorper pas in de vijfde inning voor de tweede keer het slagperk mocht betreden. Overigens met een identiek resultaat, strike-out. In totaal was De Souza in vijf innings goed voor zeven K’s waarna VGM en Jariño de klus mochten afmaken. En met succes, als er een scorebord was geweest had er nog steeds een nul gestaan.

Aanvallend werden er wel een aantal punten op het virtuele scorebord gebracht. Aan het begin van de wedstrijd vooral geholpen door een haperend veld, later ook door eigen Bussums slaggeweld. Links slaggeweld welteverstaan, want vijf van de acht hits werden geproduceerd door een ‘lefty’. Met twee hits lijkt Joey ‘no-hitter’ Eype zich al redelijk thuis te voelen bij de RR’s, de prestaties van Gagarin hebben al voldoende toelichting gehad.

Jopie bewees verder dat het helemaal niet uitmaakt of ie wel of niet komt trainen. Met twee hits bracht hij de nodige schade toe aan het Hoofddorpse bolwerk, maar gelukkig wel minder dan de schade die hij Remmie heeft toegebracht.

Na zeven innings was het mooi geweest. Volgende week wordt zwaar genoeg, en dan moet er ook nog gehonkbald worden.