Lastig, maar gewonnen

Amsterdam, 6 mei 2012 – In de maanden mei en juni spelen de Reserve Reserves een recordaantal van 13 wedstrijden. Een aantal dat menig Reserve Reserve doet terugdenken aan lang vervlogen tophonkbaljaren. Gisteren stond de thuiswedstrijd tegen Hoofddorp op het programma. Het werd een dolle boel die vooralsnog als winstpartij de boeken in gaat. Het werd, onder protest, 9-7.

Omdat het protest over de calls van de scheidsrechters gaat, kunnen we hier, zolang het onder de rechter is,  niets over zeggen. Wel was iedereen het na de wedstrijd over twee dingen eens: Foutbal!! En ook over dat het jammer genoeg een poppenkast werd. Sommigen claimen zelfs Jan Klaassen en Katrijn gezien te hebben…

Waar alle Reserve Reserves het zeker ook mee eens zijn is dat De Souza een aardig staaltje werpen heeft laten zien. In deze drukke maanden is het heel erg waardevol dat hij ook tegen lastige tegenstanders als Hoofddorp ‘diep’ kan gaan. Gisteren zelfs weer een complete game. Petje af! En wat voor petje? Een echt nieuw RR-petje waarmee voor het eerst gespeeld werd.

Aanvallend werd het een moeilijke wedstrijd voor de goedlachse Bussumers. In acht slagbeurten kwamen ze tot maar 9 hits. Gelukkig werden deze hits goed getimed en uitstekend gecombineerd met een zestal veldfouten, van Pioniers. Zo konden in de achtste inning drie hits en twee fouten resulteren in vier punten. Twee om gelijk te maken en twee om het verschil te maken.

De moeilijke wedstrijd zorgde er ook voor dat de slaggemiddeldes allemaal weer op de site passen. En voor de kritische volgers: In het ‘Top Batters’ lijstje (rechts op deze pagina) moet je om een ‘gemiddelde’ te hebben, meer dan 10 at bats hebben. Via de “Team” pagina of de daaronder vallende “Batting stats” en “Pitching stats” pagina’s zijn overigens alle statistieken terug te vinden, inclusief ‘life-time’ stats.

Alleen VGM en Gagarin wisten de werpers van Pioniers meer dan één keer te verschalken. Gagarin deed dat zelfs met twee dubbels en lijkt alweer hard op weg naar de batting crown (geen druk). VGM eindigde met 2 uit 4 waarbij ook aangetekend moet worden dat dat meer was geweest als de Hoofddorpers niet met hun rug tegen het hek aan hadden gespeeld.

Ook moet de honkslag van Edgar in de 8ste inning genoemd worden. Het gelijkmakende punt was net nogal lelijk binnen gefrommeld, en hij mocht met het tweede en derde honk bezet de genadeklap geven. Zo gezegd zo gedaan. Een droge harde klap door het ‘in’ spelende infield was goed voor twee cruciale en winnende punten.

Verdedigend stond Edgar ook z’n mannetje. Scherp op de belangrijke momenten en foutloos toen hij het hardst nodig was. In de eerste helft van de negende inning leek het nogal peniebel te worden. De eerste slagman ging nog uit met een eenvoudige vangbal in het rechtsveld, al zal VGM daar een iets andere lezing over hebben. De volgende slagman wist vervolgens met een dubbel op het tweede honk te komen. En dat betekende dat het gelijkmakende punt aan slag kwam, een oude bekende, Nick Fridsma. Hij had al twee dubbels geslagen, dus extra scherpte was vereist, en niet alleen van De Souza.

(dit stuk is gecensureerd)

Na de vier wijd van Nick kwam Theunissen aan slag. Bij HCAW misschien minder bekend dan dhr. Fridsma, maar in de wedstrijd al goed voor een bom en drie ribbies. Het gevaar was dus verre van geweken. Maar gelukkig was De Souza nog scherp van de vorige slagman en forceerde hij een grondbal die resulteerde in een 6-4-3 dubbelspel. Einde wedstrijd!

Het bleef nog lang onrustig in de Vallei. De kantine heeft in ieder geval een top-avond gehad, niet in de laatste plaats door de nazittende Hoofddorpers die uiteindelijk er dus toch maar een leuke avond van hebben gemaakt.