Loekie in “The Show”

Amsterdam, 6 mei 2012 – Het was een bijzonder weekend voor de Reserve Reserves. Na een reeks Internationals in hun midden gehad te hebben is nu ook de volgende stap gemaakt: We hebben een speler in de Major League, THE SHOW!

Nou ja, zover is het nog niet helemaal, het was een Show op MLB.TV, maar toch, we zijn nu héél dichtbij. Het gaat om sterwerper Loek van Mil die op het punt staat een MLB record te breken. Als hij een MLB-heuvel mag bestijgen is hij namelijk direct de langste werper die ooit in de Majors heeft gespeeld.

De historie met deze gigant gaat terug tot het jaar 2004, het jaar dat Loekie, zo werd hij toen nog genoemd, eindexamen HAVO deed. In dat jaar mocht hij al heel even ruiken aan absolute klasse (2e klasse A). Hoe dat afliep valt te lezen in het verslag van 4 juli 2004.