Bussumse Giganten nemen Olympische horde

Amsterdam, 7 juli 2012 – Na twee mindere wedstrijden waarin niet de volle winst gepakt werd stond gisteren de belangrijke wedstrijd tegen Olympia op het programma. Verliezen zou niet alleen betekenen dat de koppositie afgestaan moest worden, maar ook dat de Olympiërs de aansluiting zou vinden op de toch al grote top. Het liep anders. De GGL wist met het nodige knip-, plak- en wisselwerk een winnend team de wei in te sturen. Het werd 15-8 voor de Bussumers.

Met De Souza op de DL moest er voor de Bussumse heuvel iets bijzonders verzonnen worden. Om het verschil met de normale situatie niet direct té groot te maken werd er met een south-paw gestart. Na de tripple en single van respectievelijk de eerste en tweede slagman van de wedstrijd leek het voor NoNoJoe, en de rest van Reserve Reserves, een zware avond te worden. Gelukkig wist hij zich tijdig te herpakken en wist hij er vijf goede innings uit te persen waardoor de kermis op de heuvel nog enigszins beperkt bleef.

In de eerste twee innings leverde alleen de openingshits een Olympisch punt op. In de gelijkmakende tweede slagbeurt konden de Bussumers voor het eerst wat terugdoen, met een beetje hulp van wat verdedigende foutjes, dat dan weer wel. Een foutje 6-naar-3 voor de PC werd gevolgd door een gestolen honk, vier wijd voor Rikkie en een RBI-honkslag van NoNoJoe die niet alleen werper was, maar ook de verantwoordelijkheid voor de aangewezen slagman-positie had gekregen. Remmie lepelde de bal vervolgens richting de warning-track van het linksveld waar op dat moment de linksvelder met een gat in z’n handschoen stond. De vangfout-7 leverde nog twee extra punten op. Stand 3-1.

In de derde inning maakte de Haarlemmers gelijk door twee hits en twee keer vier wijd, maar de Bussumers kregen ook de smaak te pakken. Gagarin en Jariño sloegen alle twee een dubbel waarna VGM een afzichtelijk verre bom richting de sporthal sloeg. NoNoJoe pikte daarna nog even z’n tweede ribbie mee met een degelijke opofferingsslag. Stand 7-3.

In de vierde inning kwamen alle negen Bussumse slagmensen aan bod waardoor een puinhoop op de scorekaart voorkomen kon worden. In de speakers-box was het daar al te laat voor. De Hall-of-Famers Daco en ex-coachie-coachie hadden zich daar namelijk met een krat bier (of twee) verschanst en waren niet van plan de microfoon met rust te laten. Nico bediende de knoppen van het scorebord en daaruit bleek dat hij, of een beter geoefende drinker is, of dat de andere heren alles zelf aan het wegtikken waren.

Na een snelle eerste nul sloeg Super Seb een striemende hit, maar toen Gagarin een pop-fly-vang-6 sloeg leek het een nietszeggende inning te worden. Jariño wilde daar nog even niet aan en prikte een effectbal over het gravel langs de tweedehonkman naar het rechtsveld. VGM leunde de honken vol, en de PC volgde met een goed geplaatste bases-clearing tripple. Rikkie maakte door de PC binnen te slaan nog ‘ns duidelijk dat hij echt de hotste-streak heeft van alle Reserve Reserves, z’n slaggemiddelde is inmiddels gestegen naar .439. De stand in de wedstrijd was opgelopen tot 11-3.

De vijfde, zesde en zevende inning bleven daarna puntloos en de Bussumse overwinning leek binnen handbereik. Edgar had in de zesde en zevende inning het heuvel-klusje overgenomen van NoNoJoe en deed dat dus behoorlijk verdienstelijk. In de achtste inning stuurde de GGL set-up-man Krijtje naar de heuvel. Dat leek even goed te gaan want ondanks een keertje vier wijd en een hit werden er twee nullen gemaakt en sloeg de volgende slagman een grounder naar de voormalig werper en nu weer kortestop Edgar. Voor wat er daarna gebeurde zijn er twee versies.

Versie 1: Remmie was ervan overtuigd dat Edgar de bal bewust liet gaan, waarschijnlijk om wat spanning in de wedstrijd te brengen.

Versie 2: De verslaggever van dienst vond het gewoon een nogal hard geslagen, best lastige bal die per ongeluk niet in de handschoen van Edgar belandde.

Het verschil van inzicht was al lang vergeten geweest als de volgende slagman niet een hit had geslagen en de tot DH omgeturnde Amerikaanse werper van Olympia geen bom had geslagen waarmee de stand weer naar 11-8 werd getrokken.

Gelukkig toonde de Bussumers in de gelijkmakende achtste inning veerkracht, en zorgde ze er zelf voor dat ze een scenario zoals vorige week werd bespaard. Jariño was goed voor z’n derde hit van de wedstrijd, de PC doublede ‘m naar het derde honk en op de frommelbal van Rikkie wist de altijd vrolijke Tuinman te scoren. NoNoJoe pikt ook z’n derde hit van de wedstrijd mee en sloeg daarmee de PC over de thuisplaat. En toen kon er ook nog gelachen worden. De hit van NoNoJoe werd namelijk een technische homerun toen in het buitenveld de bal niet goed verwerkt werd en de aangooi 8-naar-6-naar-5 in de Haarlemse dugout belandde. Stand 15-8.

Met een comfortabele voorsprong leek het veilig de closer, de GKL in te brengen. Een door de GGL briljant bedachte rol om hem zo lang mogelijk buiten de opstelling te houden (Tom is not his friend). Uit de speakers-box klonk nog wel lallende KOM-TOM!!! Maar ondanks die hatelijke opmerkingen pakte het goed uit en wist de GKL te stralen zoals vroeger ooit het geval moet zijn geweest. De Olympiërs zagen geen kans meer om te scoren waardoor de stand uit de achtste inning ook de eindstand werd.

Kijk hier voor de stats en de boxscore