Fouten festival felt favorieten

Amsterdam, 30 juni 2012 – Vol goede moed togen de Bussum helden gisteren naar Heemstede om daar twee winstpunten op te halen. Het werd een grote deceptie. Aanvallend kon het er nog mee door, maar een dramatisch slecht optreden in het veld zorgde ervoor dat de voormalig helden met de staart tussen de benen moesten afdruipen. Het werd 13-14 voor RCH.

Een wedstrijd winnend afsluiten als je zelf zes veldfouten maakt wordt lastig. Het leek na zeven innings en vijf fouten met een sisser af te lopen, maar de Bussumse velders besloten na De Souza ook de andere Braziliaanse sterwerper in de steek te laten. Jariño kreeg dan ook geheel buiten zijn schuld om de loss in z’n schoenen geschoven.

Normaliter volgt hier dan een verslagje op chronologische volgorde waarin de heldendaden uitgemeten worden en potentieel komische situaties worden aangedikt. Maar op de een of andere manier voelt dat voor uw verslaggever van dienst deze keer meer als strafwerk dan als de aardige bezigheid waarvoor hij zich ooit vrijwillig heeft aangemeld.

De PC mat zich deze wedstrijd dan ook een aardige hoofdrol aan. Aan het begin van de wedstrijd leek dat met 2-uit-2 een positieve rol, maar na z’n twee strike-outs en een onwaardige denk- en gooifout werd dat een behoorlijk negatieve. En hij was in goed gezelschap, want waar normaal de foutjes dun gezaaid zijn werden ze nu in alle hoeken en gaten gemaakt, en een groot deel van die fouten werd ‘beloond’ met onverdiende punten.

De Souza leverde daarbij ook een stuk minder strike-outs af dan we van hem gewend zijn, en als er dan ook nog ‘ns 16 hits geproduceerd worden… Het is eigenlijk een wonder dat de Reserve Reserves nog zo dichtbij gekomen zijn.

Dat bijna-wonder werd mogelijk gemaakt door een viertal homeruns die stuk voor stuk de wedstrijd weer bijna naar Bussums voordeel kantelde. Jariño nam het voortouw in de vierde inning en snoepte daarmee een puntje van de vroeg opgelopen achterstand af. Stand 6-3.

In de vijfde inning werden de drie door RCH gescoorde punten uit de vierde inning direct weer geneutraliseerd door de dinger van Gagarin die twee mensen mee nam over de thuisplaat. Stand 9-6.

In de zesde inning liepen de Reserve Reserves al snel tegen twee nullen op, maar doubles van Keet en Rikkie gaven nieuwe hoop, Edgar en Super Seb volgden met hits en Gagarin lanceerde aansluitend zijn tweede dinger van de wedstrijd. Stand 9-11. Geen vuiltje aan de lucht.

In de gelijkmakende inning gooide de PC met twee nullen hoogste persoonlijk de twee punten binnen waarmee RCH weer op gelijke hoogte kon komen. Leuk voor de wedstrijd. 11-11.

In de achtste inning kwamen de Bussumers door een bom van Super Seb weer op voorsprong. Hij nam Rikkie mee die ondanks de nederlaag met 3-uit-3 en een keer vier wijd zelf wel een goede avond had. 11-13. Maar het was dus one of those days. Een paar hits, vier wijd, geraakt werper, en een foutje leverde een nieuwe achterstand op die in de negende inning niet meer kon worden weggewerkt. Eindstand 14-13. Snel naar huis.

Kijk hier voor de stats en de boxscore