Sportieve plicht gedaan in Krommenie

Amsterdam, 9 september 2012 – Na de draak van een wedstrijd tegen Terrasvogels van afgelopen donderdag werd zondagmiddag de vieze smaak uit de mond gespoeld. Op een erg klein veld, in een heerlijk nazomer zonnetje werd in Krommenie de sportieve plicht gedaan. Cromtigers werd in zeven innings geveegd en hardhandig definitief de 2e klasse ingeslagen. Het werd 1-13.

De Bussumers waren na het debacle van afgelopen donderdag gebrand op een goede uitslag, en de opkomst was dan ook uitmuntend te noemen. Iedereen was bijzonder hongerig naar revanche, vooral op zichzelf. Alleen Gagarin liet zijn familieleven een weekendje voor gaan, maar eenmaal aangekomen in Krommenie bleek ook hij toch nog een beetje aanwezig te zijn.

Om ballen te sparen had de GGL ervoor gekozen voorafgaand aan de wedstrijd géén BP te doen, een goede keus bleek achteraf want tijdens de wedstrijd was daar tijd genoeg voor. Jopie mocht het slagfestijn op het pupillenveldje openen en deed dat met een harde hit naar het midveld. De GKL moest nog even warmdraaien, maar zijn 5-naar-3 leverde de eerste man in scoringspositie op. De ietwat moeilijk lopende Krijtje bleek bij het slaan in ieder geval geen last te hebben, want zijn slagbeurt leverde een harde hit door het midden op. De bal die VGM het midveld in sloeg was vervolgens ver genoeg om als opofferingsslag de boeken in te gaan. Rikkie bracht daarna Krijtje met een infield hit naar het derde honk. Kenners weten dat er met die zin van alles fout is. Het kan haast niet kloppen, maar het was kennelijk zo’n dag dat alles kon. En het kan nog gekker want de easy-fly-out van Edgar die hierop volgde werd gemist door de midvelder waardoor ook het tweede punt over der thuisplaat kwam. Stand 0-2.

De Souza mocht namens de Bussumers weer voorop gaan in de verdedigende strijd, en ook deze wedstrijd zorgde dat voor veel rust in de verdediging. De Souza domineerde en moest in vijf innings slechts twee honkslagen toestaan, alle twee in de tweede inning, samen wel goed voor één punt. Dat was dan ook het schamele totaal waar Cromtigers de wedstrijd mee eindigde.

Aanvallend bleef het lekker doorlopen. In de derde inning leverde Krijtje z’n tweede hit af, maar omdat het doorlopen bij hem net even wat minder ging werd kreeg hij een publiekswissel en mocht de PC verder over de honken stomen. En dat gebeurde ook want de harde hit die VGM naar de linksvelder peerde werd niet helemaal vlekkeloos verwerkt waarop de PC ook het derde honk nog even meepikte. Een nuttig extra honkje bleek want daardoor kon er op de velderskeus van Rikkie toch nog gescoord worden. Zelf werd Rikkie door hits van Super Seb en Remmie nog wel naar het derde honk gebracht, maar toen hij op de klap van Remmie ook nog naar huis moest kwam het piano-verhuisbedrijf in opstand. Hij sneuvelde door een aangooi 8-naar-2 voor de laatste nul van de inning.

Na een hoop grootspraak voorafgaand de wedstrijd kwam het er in de vierde inning voor Jopie dan toch écht van. Hij sloeg een bal over het op een vrij onhandige positie geposteerde linksveldhek. Helaas was de klap niet van dien aard dat hij er zelf ook echt van kon genieten. Wel een homerun dus, maar niet een die hij zelf gezien had. Op papier had hij zichzelf dus een mooi cadeautje gedaan en omdat hij net jarig was geweest ging na z’n dinger ook de taartdoos open. En zoals we de familie Kalies kennen, was ook de taart geheel in stijl.

Bij een stand van 1-4 werd in de vijfde inning opnieuw even goed gas gegeven. Remmie sloeg z’n derde hit van de wedstrijd en zijn dubbel bracht Super Seb naar het derde honk. Ed de Kroket bleef niet achter en pakte met zijn hitje twee ribbies op. En toen was het opnieuw tijd voor Jopie. Dit veld, deze werper, die kans heb je maar één keer per seizoen, moet hij gedacht hebben, en hij dajakkerde de bal heel hard nóg een keer het linksveldhek over. En deze keer was ie zó goed geraakt dat hij er van het begin tot het einde van kon genieten. Met een ultiem langzame tred schuifelde hij over de honken, glunderend van oor tot oor, en met allerlei activiteit achter z’n tok, die deze klap kennelijk veroorzaakte. De stand werd daarmee 1-8.

Toen ook NoNoJoe in de zesde inning de bal over de hekken timmerde werd het een beetje gewoontjes en de Bussumers namen niet eens meer de moeite de vrolijke lefty bij de thuisplaat op te wachten. Stand wel 1-9.

In de gelijkmakende zesde inning werd de lang gekoesterde wens van de PC vervuld. Hij mocht het werper van De Souza overnemen, en deed dat niet eens heel erg onverdienstelijk. De eerste slagman raakte ‘m nog hard voor een hit, maar daarna pakte hij de kop van de slagploeg in met twee strike-outs en een vang-4. Ook de twee hits die hij in de zevende inning tegen kreeg leidde niet tot een punt.

Intussen was de voorsprong in de eerste helft van de zevende inning verder opgelopen. Ed de Kroket sloeg zijn tweede hit van de wedstrijd. De GKL had al twee hits en nam daarom genoegen met vier wijd. Daarna mocht de PC nog een keer aanleggen met z’n gloednieuwe, iets te zware, uit de VS geïmporteerde knuppel. Zijn homerun over het korte linksveldhek zorgde voor de 1-12. VGM kon daarna na vier wijd en een paar foutjes nog het dertiende punt scoren. De eindstand stond op het virtuele scorebord: 1-13.

Volgende week wachten in Hoofddorp de Pioniers voor de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Wie daarna de tegenstander wordt bij de Aluminium Series blijft ook na dit weekend nog onzeker. In de Eerste Klasse B is het namelijk nog steeds ongemeen spannend.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.