Het kunstgras aka Bussum-turf wordt gelegd

Rijswijk, 30 januari 2013 – Volgens menigeen is er wat lang gewacht voordat er aan het nieuwe veld begonnen is, maar het ziet er nu naar uit dat er echt wat gebeurt!

De vorst is nog maar een paar dagen uit de grond en de grote machines bulderen al door de Bussumse Vallei. Het binnenveld zal er nu binnen een paar weken piekfijn uit zien. Als alles verder volgens planning verloopt is dit gedeelte van de werkzaamheden nét voor de Elfstedentocht eind februari af. In het binnenveld ligt dan het eerste Hoofdklasse (alu en hout) honkbal kunstgras van Nederland. Dit zal de geschiedenis ingaan als Bussum-turf.

Aan de drainage van het buitenveld is ook al hard gewerkt, maar de kans dat deze daadwerkelijk in gebruik genomen gaat worden is klein. De grote graafmachines hebben al aardige sporen getrokken, dus hoogst waarschijnlijk zal er eind maart besloten worden de hele bende te asfalteren. De dispensatie voor een dergelijke veldindeling moet nog worden aangevraagd bij de KNBSB, maar na de truc met het kunstgras moet dit een peulenschil zijn.

kunstgras