Reserve Reserves komen op stoom

Amsterdam, 28 april 2013 – De Nederlandse voetbalcompetitie wordt soms het stempel ‘Mickey Mouse competitie’ meegegeven. Het is voor de Bussumers soms lastig om de KNBSB Eerste Klasse A niet de ‘Donald Duck competitie’ te noemen. De Duckstad Survivors werden vandaag in ieder geval met ruime cijfers verslagen. Het werd 5-18 voor de Bussumers.

Donald-Duck-Sport-03-BaseballWat er precies in de Duckstad bewoners was geslopen is nog steeds niet duidelijk, maar het bush-league gedrag werd benoemd en toen dat niet hielp, vervolgens geadresseerd op de manier zoals het hoort. Zonder noemenswaardige ellende kon de wedstrijd daarna afgerond worden. De Bussumse heren worden oud en verstandig. De tijden van “Hé jij daar, met die roze polo… OPGETIEFD!!” liggen echt een paar jaar achter ons.

In de eerste inning was het nog spannend. De Bussumers vlogen uit de startblokken met hits van Edgar, Ed de Kroket en Gagarin. U zult wel denken dat dit een aardige samenvatting van een lange eerste inning is, maar het is echt waar, dit waren écht pas de eerste drie slagmensen van de inning! Leest u nog maar een keer goed “Edgar, Ed de Kroket en Gagarin”. De GGL heeft al vroeg in het seizoen de eerste zonnesteek opgelopen. Het pakte gelukkig goed uit, aan slag dan. Edje ging vier uit zes en bracht daarmee zijn jaargemiddelde op .500. In het veld werd Edje door de GGL bij het tweedehonk geposteerd, maar dat was duidelijk iets te overmoedig. Als Jopie volgende week wél op tijd uit z’n bed komt mag hij misschien weer starten op twee.

In de gelijkmakende eerste slagbeurt kwamen de Survivors nog terug tot 1-2, maar daarna ging het hek van de dam. Edgar sloeg in de tweede Bussumse slagbeurt zijn tweede en derde hit van de wedstrijd. Al blijven al die ‘infield hits’ die Papa Dammers elke keer weer weet in te tekenen verdacht. Daarna was Edgar in ieder geval een beetje opgebrand want in de vijf innings daarna kwam hij niet verder dan één hit. Er werd zowaar ook een fout-zes gescoord! Ook Gagarin bleek niet een man van de lange adem want zijn tweede hit, in de tweede inning nog steeds, was tevens z’n laatste van de wedstrijd. Gelukkig wist hij in z’n laatste slagbeurt nog wel z’n strike-out-streak levend te houden.

VGM wist in de eerste slagbeurt al z’n gebruikelijke strike-out te pakken, en kon dus in de tweede inning zonder druk er op los swingen. En dat deed ie, want met zijn bommetje in het midveld sloeg hij twee punten over de thuisplaat. Ook Edje, Remmie en de PC hakte er lustig op los waardoor na de tweede inning, toen het stof was neergedaald, de stand alweer 1-11 was.

Aangeslagen en afgekoeld kwamen de Survivors er in de gelijkmakende tweede inning niet aan te pas. De Souza was in de eerste inning al geëindigd met twee strike-outs, maar in de tweede reeg hij er daar nog eens drie aan vast. In de derde inning begon De Souza met twee snelle nullen, maar toen, ehm… Ed de Kroket, en een paar hits. Stand 4-11.

In de gelijkmakend vierde inning stond het na een double van NoNoJoe en een ribbie van Jariño alweer 4-13 toen er allerlei lelijke dingen op het veld gebeurde. Een gestolen honk, een bunt poging en een geraakt werper later was iedereen weer bij de les. Die narigheid had welgeteld één punt opgeleverd, én een blauwe plek natuurlijk. Nog altijd één blauwe plek minder dan Super Seb in slechts drie innings wist te verzamelen. Om erger te voorkomen werd hij dan ook in de eerste helft van de vierde inning uit de line-up gehaald.

In de zesde en zevende slagbeurt wisten de Bussumers er nog vijf punten bij te rommelen waarmee de eindstand 5-18 op het virtuele scorebord was gekomen. De Souza bleef de hele wedstrijd lekker doorgooien en wist in iedere inning tenminste één slagman met drieslag uit te schakelen. Uiteindelijk stopte de strike-out-teller stijlvol met de laatste man in de zevende inning bij 12. Huub, Huub, Huub, Barbatruck! Of zo iets…

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.