Winnen op kunstgras is makkelijk

Amsterdam, 20 april 2013 – In een zonovergoten Honkbalvallei was het vandaag weer ouderwets gezellig. Double Stars 2 was helemaal uit Heiloo gekomen, maar ze hadden beter de hoofdmacht kunnen sturen. Binnen twee uur stonden we in ieder geval allemaal weer lekker in de zon van een biertje te genieten. Double Stars werd verslagen met maar liefst 16-0.

Het veld lag er net weer iets beter bij dan vorige week. Het gravel had een gravelkleur en in het slagperk zag je er beter uit met een knuppel dan met een emmertje en een schepje. Bij de honken konden nog wel ‘zandtaartjes’ gemaakt worden, maar een positief oog zag dat ook hier progressie gemaakt is. Er zijn nog wat stapjes te maken, maar optisch is het al helemaal fantastisch.

De wedstrijd vandaag was helaas wat minder fantastisch. De einduitslag doet vermoeden dat er flink aan het slaggemiddelde is gewerkt, maar dat valt vies tegen. De 13 keer vierwijd en de twee geraaktwerpers leverde meer honklopers op dan de 11 honkslagen die de Bussumers wisten te produceren. Ook het aantal ribbies was minder dan gewenst, maar liefst vijf keer moest de Heiloose (heilloze) catcher met het derdehonk bezet de bal bij de backstop gaan ophalen. Het leek een beetje of ze het erom deden, “Wij niet winnen?! Jullie geen slaggemiddelde of ribbies!”

Dat ook Double Stars niet erg aan het slaggemiddelde heeft gewerkt is een understatement. De Souza was heer en meester van de Bussumse heuvel. In zeven innings wisten slechts vier Double Stars spelers het honk te bereiken, en omdat er daarvan ook nog één sneuvelde in een dubbelspel zag Hubie, zoals we ‘m op dit soort dagen ook graag noemen, slechts 24 slagmensen het slagperk betreden.

In de derde inning, toen de wedstrijd nog leuk was, sloeg Jariño als openingsslagman een bijzonder strakke bom over het linksveldhek. Voor zover bekend zullen de ouders van de geschrokken Beeballers waartussen de bal landde, geen aangifte doen. Ook VGM leverde een paar bommen af, maar over het verkeerde hek, en daardoor voor iedereen ongevaarlijk. Gevaarlijk werd het pas toen hij in de dugout z’n helm ‘uit z’n handen liet vallen’. Hij werd gelukkig direct vergeven omdat hij uitmuntende bollen verzorgd had, die in grote getale voor, tijdens en na de wedstrijd naar binnen konden worden geschoven. Burp.

sombrero-maartenEdgar wist met twee hits en drie binnengeslagen punten het best te kapitaliseren op de zwakke tegenstand. Jariño en Jopie deden met twee hits en twee ribbies aardig mee. NoNoJoe en Ed de Kroket kwamen tot hetzelfde aantal hits, maar konden slechts één RBI noteren. Remmie bleef hitloos, maar wist wel een punt binnen te slaan. VGM dacht in de vierde inning ook even dat hij een punt binnen had geslagen, maar Gagarin besloot bij de beoogde opofferingsslag toch maar niet terug naar het derdehonk te gaan. Jammerrrrrr, want VGM had al zo’n lekker dagje. De PC en Gagarin deden ook mee, maar hadden beiden een kijkmiddag. Ieder drie keer vierwijd en één keer geraakt werper.

Het was al met al dus geen hoogstaand treffen, maar er werd dik gewonnen. En dat is na de monsteruitslagen die een aantal andere teams al op de borden hebben weten te krijgen een goed signaal. De regerend Nederlands Kampioen Wedstrijdsport is een jaartje ouder, maar we kunnen het nog!

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.