De W van Woody in de polder

Amsterdam, 5 mei 2013 – Het was voor iedereen weer een enerverende week. En het écht grote nieuws van deze week leek bijna een beetje onder te sneeuwen onder de jurk van Taminiau, een boottochtje langs Tiësto, en dan als een klap op de vuurpijl leek ook Ajax-kampioenschap de aandacht af te leiden.

Maar daar dacht Woody héél anders over. Het grote nieuws was natuurlijk dat hij, Woody, na jaren blessureleed en revalideren zich weer succesvol heeft weten op te dringen aan de coach van de Reserve Reserves. Meetrainen deed ie alweer een tijdje, bij de thuiswedstrijden was ie soms aanwezig, maar vandaag deed ie dus ook weer voor het eerst echt mee. En hoe! Er werdin en tegen Almere met 0-11 gewonnen, Woody ging twee uit vijf, en hij voelde zich als een vis in het water. De Reserve Reserves zeggen: De W van Woody!

En hoewel verder wegblijven een leuke stunt had geweest, waren ook de andere Reserve Reserves vandaag naar Almere getogen. Woody mag dan terug zijn, een beetje hulp had ie nog wel nodig. Samen met de gebenchde Edgar en de PC, papa Dammers, zoon Marvin en de GGL genoot hij als DH vanuit de immense dugout van een wederom excellerende De Souza.

De eindstand doet anders vermoeden, maar De Souza mocht vandaag toch echt 9 volle innings aan de bak. 12 strike-outs, geen vier wijd en slechts acht honkslagen tegen zorgden voor een bijzonder strakke complete game shutout! Van die acht honkslagen hadden er ook een aantal als fout de boeken in kunnen gaan, of in ieder geval anders verwerkt kunnen worden. Het echte nadeel van kunstgras ondervind je namelijk pas als het er niet meer is.

Zonder ellenlange rally’s werden aanvallend de puntjes inning voor inning bij elkaar gesprokkeld. Het spits werd afgebeten door Ed de Kroket, hij was weer ‘gewoon’ tweede slagman, en na zijn prestatie vorige week werd daar niet eens zo heel hard meer om gelachen. Terecht bleek al vrij snel, want in de eerste inning mikte hij de bal strak en hard over de rechtsvelder. Eerlijkheid gebied hier wel te zeggen dat de vriendelijke Almeriaan er een hoogst merkwaardige route naar de bal op na hield. NoNoJoe bleef ook vandaag weer smokin’ hot, en sloeg Edje met een hit naar het derde honk. Super Seb had aan een wat mindere dag, zeg maar icy cold, maar wist met een 6-naar-3 toch het eerste punt binnen te slaan.

In de tweede inning kon daar een puntje aan toegevoegd worden toen VGM, na de eerste van zijn drie doubles, door Remmie met een hit over de thuisplaat gejaagd werd. Inning drie begon zoals we gehoopt hadden, een strike-out voor De Kroket, maar daarna kon drie keer gescoord worden na hits van NoNoJoe, Jariño, VGM, Rikkie en Remmie. De stand werd daarmee 0-5 en eigenlijk was de wedstrijd ook wel gespeeld.

Het enige wat restte was een jacht op mooie statistieken. Noemenswaardig zijn nog de drie hits van Edgar in de staart van de wedstrijd. Met deze drie-uit-drie lijkt hij aanvallend ook op velden waar géén kunstgras ligt best uit de voeten te kunnen. De boxscore en wat iedereen individueel allemaal gepresteerd heeft ziet u hier.

Aankomende donderdag zijn de Reserve Reserves weer even in de Bussumse Honkbalvallei te bewonderen. Op deze Hemelvaartsdag staan de Zuidvogels op het lunchmenu (aanvang 14u). Twee dagen later, het lijken wel dubbels zo, moeten in Amsterdam de Mokum Hawks tot diner worden omgetornd. (aanvang 18u). Komt dat zien!