De Kreis, the sequal

Amsterdam, 9 mei 2013 – Minder dan een jaar nadat Jeffrey Kreisel z’n voormalige clubgenoten uit Huizen in bedwang hield was vandaag Tony Kreisel aan de beurt om de slagploeg van Zuidvogels aan banden te leggen. En dat ging prima! De wedstrijd werd door de Reserve Reserves gewonnen met 7-2. De win ging naar De Kreis, die andere dus.

tonykreisDe volgers van de Reserve Reserves en/of van deze site begrijpen dat na de complete game shutout van afgelopen zondag, en met de Mokum Hawks op het menu aanstaande zaterdag, het vandaag geen optie was De Souza de heuvel op te sturen. Alles kan kapot, ook de ruggengraat van de Reserve Reserves. Gelukkig heeft de GGL voor dit soort weken een hele hoge hoed waar hij elke keer weer iets uit weet te toveren. De Kreis, the sequal, dus vandaag!

De PC en De Kreis(2) moesten de eerste inning nog wel een beetje aan elkaar wennen, en de Huizense slagploeg maakte daar direct gebruik van. Drie hits en een paar ballen door de benen van de PC, die duidelijk een opfris cursus blocken nodig heeft, zorgden voor de eerste, en enige twee punten van Zuidvogels.

De Kreis(2) had daarna weinig moeite meer met de PC, en ook niet met de rood-witte slagploeg. Het is dat de GGL had moeten beloven voorzichtig met ‘m te zijn en ‘m niet meer dan 150 ballen te laten gooien, maar anders had ie nu nóg strike-outs staan gooien. Nu was het na de vijfde inning uit met de pret, en met de cijfers 6-1-6-0 mocht hij achter de buiten-ballen aan.

Ook aan slag hadden de Bussumers een beetje moeite met het begin van de wedstrijd. Maar voor dat soort dagen hebben we gelukkig altijd Remmie in de staart van de slagvolgorde zitten. Hij was dan ook degene die in de derde inning het Reserve Reserve vuur aanstak en opende met een honkslag. Woody volgde het voorbeeld en Edgar zag z’n kans schoon om met eveneens een hit een ribbie op te pikken. Gagarin dacht met zijn hitje rustig mee te doen, maar hij moest meteen flink doortrekken naar drie omdat de rechtsvelder over de bal heen liep. Helemaal buiten adem op drie aangekomen was Gagarin niet van plan nog een stap te zetten. Pas toen de GGL huilend en smekend naast hem op z’n knieën zat wilde hij op de naar het eerste honk geslagen bal lopen. Nou ja, hij begon pas te lopen toen er in het veld van Zuidvogels een merkwaardig overgooi spelletje gestart werd, te laat in ieder geval om NoNoJoe een ribbie te gunnen. Waar hebben we dat van Gagarin eerder gezien?

In de vijfde inning was het weer Remmie die de opening voor z’n rekening nam. Een ‘uiterste poging’, volgens de scoorder, leverde hem een honkslag op, en vervolgens werd de ‘fielders indifference’ ook nog ‘ns omgebogen naar een gestolen honk. De RBI kon niet lekkerder worden opgediend. En Edgar besloot ‘m dus direct te consumeren, met weer een hit. Het gaat lekker met die stats zo!

De zesde inning leek daarna weinig verheffends te brengen, maar met twee nullen leunde Edgar nog even z’n OBP op het gewenste niveau. De PC had tot dan nog niet veel bijzonders laten zien, dus toen hij zag dat Edgar na vier wijd en een gestolen honk in scoringspositie kwam vond hij het een goed idee om de bal ‘ns hard opposite te slaan. Dat pakte wonderwel zó goed uit dat niet alleen Edgar kon scoren, maar ook dat er vanaf vandaag een kolom “3B” in de statistieken is terug te vinden.

Ook in de zevende Bussumse slagbeurt kon nog een puntje bijgeschreven worden. NoNoJoe moest z’n tweede hit van de wedstrijd wel slaan om bij Edgar in het spoor te blijven. Super Seb moest daarna ’n dubbel slaan omdat het voor hem sowieso tijd werd voor wat slaggeweld. Rikkie zette de rally daarna met een hit nog even door, maar Remmie had al genoeg hits voor vandaag en Ed de Kroket, ach ja, hij had geen batting practice gehad.

VGM stond inmiddels alweer een paar innings lekker niet al teveel wijd te gooien. Hij moet zijn geschrokken van alle doorgeschoten ballen in het begin van de wedstrijd, want de PC hoefde maar weinig te blocken, duiken of springen. VGM werd beloond met een save, en de PC bleef een keertje blauweplek-loos.

Al met al een lekker wedstrijdje in de zonnige Bussumse Vallei. Deze keer goed gevuld met bezoekers uit Huizen, of Bussumers die begrijpen dat er bij de Reserve Reserves veel meer leuke dingen in de het veld te zien zijn, dan bij de hoofdmacht van HCAW. Want zeg nou zelf, een lefty op kort, dat zie je toch niet in de Hoofdklasse Hout? Dat kan alleen in de enige echte Donald Duck competitie!