Reserve Reserves onmachtig tegen Mokum Hawks

Amsterdam, 11 mei 2013 – In slechts één uur en zevenenveertig minuten werden de Reserve Reserves vandaag overrompeld door de Mokum Hawks. Het pitchersduel tussen De Souza en voormalig HCAW-er Deken werd in het voordeel van de laatste beslist. Het werd in Mokum 4-0.

Een goede generale is meestal geen goed voorteken. Dat was het vandaag ook niet. De voor de gelegenheid weer uit de kast getrokken gele natweerballen vlogen tijdens de batting practice verschrikkelijk makkelijk over de grote blauwe Amsterdamse muur. Elk nadeel heb z’n voordeel, de emmer kan in ieder geval weer dicht.

Tijdens de wedstrijd was het aanvallend voor de Bussumers jammer genoeg huilen met de pet op. Niet in de laatste plaats door de sterk gooiende Deken. Alleen Edgar wist weer tot twee hits te komen, waaronder zelfs z’n eerste hit voor extra bases, een double.

Drie andere Reserve Reserves konden één hit noteren. Rikkie plopte ‘m in de tweede inning met z’n handle met een mooie boog over de derdehonkman. Gagarin deed in de negende inning hetzelfde, best knap want hij doet dat wel vanaf de andere kant van de plaat! De PC haalde in de derde inning met zijn klapje, net aan, de grasrand op de backhand van de kortestop, infield hit.

sombrero-maartenDeken kon naast zelf een aardig balletje gooien ook rekenen op degelijk veldspel van zijn Mokum Hawks. Als er al incidenteel een Bussumer op het eerste honk verscheen werd dat in drie gevallen direct afgestraft met een dubbelspel.

Verdedigend stond De Souza toch weer gewoon ook uit te blinken. In de derde inning moest hij wel na een vrije loop die gevolgd werd door een double een punt toestaan, maar daarna ging het slot er weer op. In de achtste inning wisten de Amsterdammers na twee hits, een keer vier wijd en een foutje nog drie punten te scoren. Vier punten is normaal niet een hele grote horde voor de goedlachse Bussumers, maar vandaag was één al teveel gevraagd.

Volgende week mogen we weer in de herkansing, dan komt op vrijdagavond Alcmaria Victrix (van die hoest snoepjes) op bezoek. De Reserve Reserves beloven beterschap.