Reserve Reserves winnen ook van Haarlems gevogelte

Amsterdam, 26 mei 2013 – Het was koud, we hadden storm tegen, we waren niet compleet en de tegenstander was een maatje te klein. Dat waren de ingrediënten voor de wedstrijd vandaag in Santpoort-Zuid. Terrasvogels werd enigszins geflatteerd verslagen met 2-10.

Met deze overwinning werd de koppositie in de 1ste Klasse A weer even veilig gesteld, maar het blijft spannend. Ook Olympia, RCH-2 en de Mokum Hawks, de andere drie ploegen die nog maar twee verliespunten hadden tot dit weekend, maakten geen fouten. Aanstaande zaterdag zullen de Bussumers écht getest worden, want dan staat de topper tegen RCH-2 op het programma.

De wedstrijd vandaag tegen Terrasvogels moest natuurlijk nog wel ‘even’ gewonnen worden, maar zo eenvoudig was dat nog niet. Het begin van de wedstrijd was nog veelbelovend. De GGL had voor de gelegenheid de drie spelers met het hoogste slaggemiddelde op de eerste drie plaatsen in de slagvolgorde gezet, en dat betaalde direct uit. De hit die Jopie via en langs de derdehonkman sloeg bracht hem op het eerste honk. Edgar had er vandaag ook zin in en sloeg met zijn hit Jopie naar het derde honk. NoNoJoe had een NoNoDag, maar dat weerhield hem er niet van de bal het veld in te brengen en het eerste punt binnen te slaan. 0-1.

De goed gooiende De Souza had aan het begin van de wedstrijd weinig moeite met de Santpoort-Zuidse slagploeg. In de derde inning moest hij na twee honkslagen één punt toestaan, maar dat kwam vooral door de kromme arm van de PC die het bij een steelpoging niet kon winnen van de tegenwind. Al was het wel knap dat hij de bal toch helemaal tot aan de midvelder kreeg. 1-1.

In de eerste helft van de vierde inning leken de Bussumers niet in staat iets te doen aan de gelijke stand, maar daar dacht Super Seb toch echt anders over. De PC leunde zichzelf naar het eerste honk en stal vervolgens het tweede honk. En toen werd de knuppel van Super Seb wakker, eindelijk. Helaas koos hij voor deze ontwaking het veld met het grootste linksveld van Nederland. Een homerun werd het dus niet, er stond simpelweg geen hek, maar de triple was goed genoeg om de PC over de thuisplaat te krijgen. Rikkie maakte vervolgens het feest compleet en sloeg ook Super Seb over de thuisplaat. 1-3.

In de zevende inning werd er nog een puntje bij gesprokkeld. Wederom begon het met twee man uit, en weer met een keer vier wijd en een gestolen honk. Deze keer was het Remmie die het vuur aan stak. Een foutje en wéér een hit van Edgar later stond het 1-4.

In de gelijkmakende zevende inning moest De Souza een double en twee singles incasseren, wat leidde tot één punt en een tussenstand van 2-4. Maar verder wilde de Reserve Reserves het natuurlijk niet laten komen. In de achtste inning volgde dan ook de ontlading. Jariño en VGM sloegen hun eerste hit van de wedstrijd, de PC buntte ze een honk door en Super Seb zorgde met vier wijd voor volle honken. Rikkie lokte daarna heel sluw een foutje uit waarop twee keer gescoord kon worden. Remmie ging daarna diep en pikte een ribbie op met een opofferingsslag. En nog was het niet over want Jopie en Edgar wisten met twee man uit nog hits te produceren die met wat hulp van een falend veld nog een puntje opleverde. De stand na de eerste helft 8 werd daarmee 2-9.

In de achtste inning werd De Souza afgelost door Jariño de Braziliaanse Tuinman. De Terrasvogels kregen maar weinig kans op zijn werpen. Stuk voor stuk werden ze gevangen, geplukt en op de BBQ gegooid.

De wedstrijd was dus wel zo’n beetje gespeeld, maar de negende Bussumse slagbeurt is om meerdere redenen nog wel het beschrijven waard. Honkbaltechnisch gesproken was het opmerkelijk dat het punt dat gescoord werd wéér pas met twee nullen kwam, Super Seb-technisch gesproken was het opmerkelijk dat Suber Seb wéér een bom sloeg, en met deze derde hit, een double, weer helemaal lijkt terug te zijn op het niveau van 2012. Team-technisch gesproken was de schreeuwpartij van de PC opmerkelijk. Vloekend en tierend kwam hij helemaal vanaf het eerste honk aantuffen richting de thuisplaat, en toen die geblokkeerd leek te zijn door een knuppel (niet de catcher) kon hij het niet laten een niets vermoedende Rikkie de huid vol te schelden. Na de wedstrijd is er geknuffeld, dus u hoeft zich geen zorgen te maken.