Als je niet scoort kun je niet winnen

Amsterdam, 7 juli 2013 – Dat het nog zo lang goed is gegaan is eigenlijk een wonder. De blauw-gele slagmachine heeft dit jaar slechts sporadisch laten zien wat er in zat, en ook vandaag leek het weer helemaal nergens naar. Op een heerlijk zonnig veld in Huizen kwamen de Bussumers uit op slechts 5 magere hits en dat was niet eens genoeg om zelfs maar één punt te maken. Jammer, want verdedigend werd er ook weinig weggeven. Het werd een zure 1-0.

Met een after-game-borrel in het vooruitzicht bij papa Dammers gingen de Reserve Reserves nog voortvarend van start. Gagarin opende met een double en Edgar wist een infield hit te produceren waardoor Gagarin een kleine 30 meter van het eerste punt verwijderd was. Jariño, Super Seb en de PC faalden echter in het afmaken en de eerste slagbeurt werd dus afgesloten  zonder punten.

Ook de Southern Birds begonnen op De Souza sterk met een double, maar ook zij wisten deze vroege scoringspositie niet om te zetten in klinkende punten.

De tweede, derde en vierde inning leverde voor zowel de Zuidelijke Vogels als de Reserve Reserves geen punten op. Omdat het tempo zo wel beviel, en om de vaart er een beetje in te houden, ging ook de vijfde Bussumse slagbeurt voorbij zonder dat er gescoord werd. In de Huizense nastoot echter werden drie achter elkaar geslagen hits en een doorgeschoten bal De Souza fataal. Het werd 1-0.

supersebsomreroEn in elk ander seizoen had dat geen enkel probleem geweest, en hadden we het leuk gevonden voor Zuidvogels dat ze op het virtuele scorebord waren gekomen, maar niet dit jaar. Slaan is moeilijk, scoren nog moeilijker.

Verdedigend zat het ook na de vijfde inning wel snor bij de Bussumers. Geweldige Gijs nam in de zesde en zevende inning de taken van De Souza waar, en deed dat, natuurlijk, geweldig.

De achtste en negende inning waren voor Levensgenieter Leon, maar omdat de slagploeg verzaakte was hij na de achtste inning al klaar. Wat een domper.

Het goede nieuws is wel dat de Reserve Reserves aanstaande vrijdag lekker vrijuit kunnen spelen. De nog-wel-titel-kandidaat Mokum Hawks komt dan op bezoek om de Bussumers met een hele harde schop de zomerstop in te lanceren. Of dat lukt? Komt dat zien volgende week vrijdag 19:30u in de Vallei!

En voor de haters onder jullie, kijk hier voor de boxscore en de individuele stats.