Zwoele zomeravond-winst

Amsterdam, 24 augustus 2013 – Er is nog een kleine theoretische kans dat de Reserve Reserves een kans krijgen tegen de winnaar van de Eerste Klasse B hun kampioenschap te verdedigen. Zelf houden de Bussumers er geen rekening meer mee. De druk is er af, en wat overblijft is lekker honkballen. En dat deden de heren gisterenavond. In een zwoele zonovergoten vallei werd, zonder sun-delay, Terrasvogels met  8-2 verslagen.

Ondanks de hitte had de hoogzwangere De Souza weinig moeite met de uit Haarlem afgereisde Terrasvogels. In de derde en zesde inning moest hij weliswaar een puntje toestaan, maar toen hadden de Bussumers in de aanval al teveel indruk en punten gemaakt om in gevaar te komen.

In de eerste inning kwam Gagarin na een ploppertje naar de werper toch op het tweede honk door een fout, en Edgar buntte ‘m met een mooie drag-bunt naar het derde honk. Jariño liet er, zoals een goede tuinman betaamt, geen gras over groeien en linede de bal over drie en het eerste punt over de thuisplaat. Als Edgar zich niet had laten uit-callen bij zijn steelpoging van het derde honk hadden er vast meer punten gemaakt kunnen worden.

Nu moest er gewacht worden op de tweede inning. In die slagbeurt werd er pas écht afstand genomen toen Gagarin de met een infield hit op het honk gekomen Super Seb binnen sloeg. Edgar maakte z’n steelpoging uit de vorige inning een beetje goed, en volgde met een hit waarop de leunende Ed de Kroket het derde punt kon scoren. Gagarin kon daarna opstomen naar drie, en zelfs scoren toen een wijdbal de backstop in verdween. Stand 4-0

Het puntje dat Terrasvogels in de derde inning maakte werd een inning later weer teruggepakt. Weer was Edgar betrokken en weer was het Jariño die de bal door de linkerkant sloeg en een ribbie kon noteren. Stand 5-1.

VGMsombreroOok de volgende innings druppelde de punten binnen. In de vijfde was het de PC, na een foutje op het honk gekomen, die door Remmie binnen werd geslagen. In de zesde inning sloeg Super Seb de piano en Rikkie binnen die door een double op eigen kracht helemaal naar twee waren gekomen.  Het laatste punt van de wedstrijd kwam in de zevende inning. Woody hakte de bal naar het rechtsveld en bereikte met die klap het tweede honk, en Edgar pakte met z’n derde hit z’n tweede ribbie van de wedstrijd mee.

Na acht sterke innings nam De Souza afscheid van de heuvel waarop Jariño als een echte closer de Haarlemse slagploeg drie grondballetjes liet produceren. Zes-naar-drie, Zes-naar-drie, Tuinman-naar-drie. Eindstand 8-2.

Na de wedstrijd en het gebruikelijke handjesklappen werd ook nog ‘ns pijnlijk duidelijk waarom de Terrasvogels, de Terrasvogels zijn. De Bussumers zijn gewend na de wedstrijd even naar de tribune te draaien om met zwaaiende gebaren het publiek te bedanken. Meestal wordt daar enthousiast op gereageerd, een ouwe trouwe gek roept dan “KAMPIOENEN”, er wordt gejuicht, geapplaudisseerd en soms zelfs worden er slipjes het veld op geslingerd. Maar niet afgelopen vrijdag. De Bussumers waren kennelijk al massaal vertrokken want zelfs na tien minuten enthousiast zwaaien kwam er totaal geen sjoege van de tribune. Juist ja, de overgebleven supporters hadden alleen aandacht voor het terras, echte terrasvogels. Gezellig.