Alcmaria afgedroogd en opgerold

Amsterdam, 19 augustus 2013 – Het was niet de wedstrijd waar we de hele zomerstop op hebben gewacht. Het werd nog wel droog na de batting practice, de zon ging zowaar schijnen, er werd lustig op los gehakt, maar de wedstrijd was een beetje treurig en eigenlijk meer een ontmoeting dan wedstrijd. Alcmaria werd in zeven innings geveegd, het werd een troosteloze 5-20.

Tijdens de zomerstop zijn de Bussumers niet echt gestopt, ze hebben gewoon doorgetraind, maar dat was de eerste innings nog niet echt te merken. Alleen De Souza vloog direct goed uit de startblokken.

De eerste drie innings kwamen beide ploegen niet tot scoren. Het leek dus een spannende wedstrijd te worden, en daar moeten we het van hebben de rest van het seizoen, want prolongatie van het kampioenschap is na de winst van RCH van afgelopen vrijdag puur theoretisch geworden.

Echt spannend werd de wedstrijd alleen niet. In de vierde inning zakte namelijk de Alcmariaanse werper door het ijs, ongeveer tegelijk met het ontwaken van de Bussumse knuppels. Dat was dus een niet al te beste timing. Het werd een pijnlijke inning waarin 15 Reserve Reserves het slagperk mochten betreden. Rikkie en Woody sloegen beiden twee hits in deze slagbeurt. Ed de Kroket en NoNoJoe kwamen tot één hit, maar leunde er ook nog een keer vier wijd bij. Remmie en Super Seb kregen ook geen fatsoenlijke bal om te slaan. Gagarin worstelde nog een beetje met het vakantiegevoel en deed er alles aan om z’n strike-outs goed te maken. “Als ik de bal dan niet kan raken, dan moet de bal mij maar raken”, moet hij gedacht hebben.

In de zesde inning werden er nog een paar punten bij gefabriceerd. Papa Dammers had het er maar druk mee, want het was al de tweede inning waarin er meer dan 9 slagmensen konden opdraven. De PC opende met een hit, en achtereenvolgens sloegen Remmie, Woody (double), Gagarin (echt waar) en Edgar ook een hit. VGM had de na-stoot en leverde nog maar weer eens een double af. Stand 0-15.

In de gelijkmakend zesde inning moest De Souza nog één puntje incasseren, maar het was natuurlijk allemaal voor de kat z’n viool. Dat werd in de eerste helft van de zevende inning nog ‘ns onderstreept door de Bussumse slagploeg. Iedereen kwam weer aan slag. Edgar, Jariño en Remmie leverde hun tweede hit van de wedstrijd af. VGM en NoNoJoe waren inmiddels al bij hit nummer drie. De stand was opgelopen tot 1-20.

Dat het uiteindelijk nog 5-20 was, was vooral voor de Alkmaarders leuk. De Souza werd er niet bijzonder vrolijk van, de rest van de Reserve Reserves trouwens ook niet, en het publiek en de mannen in blue waren er ook wel klaar mee.

Volgende week vrijdag gaan we een nieuwe poging doen tot een leuke wedstrijd. Het is dan ook de laatste kans in 2013 om de Reserve Reserves thuis in actie te zien. Komt dat zien! We eten Terrasvogels.