Olympia eerste slachtoffer van 2014

Amsterdam, 6 april 2014 – De Bussumers hadden er zin in, en Olympia moest het ontgelden. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen was een makkie voor de Bussumse sluggers. De Haarlemmers moesten eraan geloven en kregen met 5-14 slaag.

De grootste uitdaging van deze zondag lag bij de GGL, want bij deze eerste wedstrijd van het seizoen waren zowaar alle Reserve Reserves aanwezig. Dat betekent over het algemeen niet een erg gezellige dugout (want allemaal reserve Reserve Reserves), en het werd een rouleren van jewelste. Uiteindelijk viel de bankzitpijn mee want door goed slagwerk kon iedereen de nodige beurten meepikken.

In de eerste Bussumse slagbeurt kon er al direct gescoord worden. Edgar ging weer lekker door waar hij vorig seizoen ook mee geëindigd was, jawel, honkslagen slaan. Een paar keer vier wijd erachteraan voor Elsje en VGM zorgden al direct voor volle honken. De eer voor deze schone taak was aan Jopie die dan ook volledig uit z’n naad ging. De bal plofte met een zacht boogje net achter de heuvel, en iedereen was safe. 0-1.

In de tweede slagbeurt wisten de RR’s de voorsprong uit te buiten. Het werd een echte Dammers inning. Niet alleen wist Edgar z’n eerste strike-out van het seizoen te noteren, maar Papa Dammers was daar zo van onder de indruk (“dat doet ie normaal nooit?!”) dat ie direct de fout in ging met het tellen van de honkslagen die door de anderen geslagen werden. Het tellen van de punten was wel goed gegaan, wellicht door de hulp van het scorebord, maar na twee innings was het 0-5.

Door hits van Jopie, VGM en een hit met ribbie van Super Seb werd er nog één puntje bij gescoord in de vierde inning. Ondertussen had De Souza weinig moeite met de Haarlemse slagploeg. Af en toe viel er een hitje, soms werd er een foutje gemaakt in het veld, maar allemaal te verspreid om tot schade te leiden. Na zes innings kon hij vol goede moed voor de rest van het seizoen, een voorsprong van 0-6, en met de cijfers 7-0-5 (2) van de heuvel afstappen.

Om De Souza en zijn opvolger De Kreis wat extra lucht te geven denderde de Bussumse slagploeg in de zevende inning lekker door. Remmie wist te scoren op wéér een hit van Edgar, Ed de Kroket scoorde op een hit van Jariño en door een foutje kon Edgar de scoren optrekken naar 0-9.

De Kreis begon sterk in de zevende inning, maar daarna liet het veld hem behoorlijk in de steek, gevolgd door zijn eigen controle. Het leverde een lelijke inning met vijf onverdiende punten op. De stand was dus 5-9.

In de achtste en negende inning wisten de Reserve Reserves die gemorste punten eenvoudig terug te pakken. Blade produceerde twee hits, maar ook Remmie, Jopie, NoNoJoe, Jariño en Edgar wisten een honkslag te produceren. Aan het eind van de wedstrijd stond het totaal aan hits op 19, maar als er met honkballen gespeeld zou zijn in plaats van aardappelen hadden dat er zomaar 30 kunnen zijn.

Hoogtepunt van de dag was het dubbelspel dat Olympia nog even draaide in de negende inning. Het was een play waar alles wat honkbal leuk maakt in zit. De honken zijn bezet, en NoNoJoe was de loper op twee. Remmie slaat de bal over de grond naar de korte stop, NoNoJoe begint te lopen naar de werpersheuvel(?!) de korte stop stapt op het tweede honkoor de tweede nul, en zet daarna de achtervolging in op NoNoJoe. NoNoJoe laat halverwege de heuvel z’n kop hangen en doet alvast z’n helm af, om eh.. nou ja, doet alvast z’n helm af. Jopie spuit vanaf drie naar de thuisplaat en weet deze te bereiken vóórdat de korte stop NoNoJoe te pakken heeft. NoNoJoe is de derde nul, Jopie het veertiende punt, en Remmie…. Die heeft een RBI te pakken. Eind goed al goed.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

Volgende week zaterdag om 18:00u zijn de Reserve Reserves voor het eerst te bewonderen in de Vallei, de tegenstanders komen wéér uit Haarlem.