Onderuit tegen OG

Amsterdam, 13 april 2014 – Ook al zit een wedstrijd vol met hoogtepunten, uiteindelijk kan er pas echt van genoten worden als er gewonnen wordt. En dat is nu net datgene wat er gisteren aan ontbrak. In tien innings werd het in de Bussumse Vallei 8-10 voor het altijd sportieve Onze Gezellen.

Het absolute hoogtepunt van gisterenavond had dan ook weinig met de uitslag te maken. De Souza gooide in de eerste inning namelijk zijn 1.000ste strikeout in competitieverband bij de Reserve Reserves. Een unieke prestatie waar nooit meer iemand bij in de buurt zal kunnen komen. Opmerkelijker was nog de reactie die hij later de verslaggever van dienst influisterde. “Ik kan het niet hardop zeggen, er is teveel familie in de buurt, maar mijn lievelingsgetal is 1976, mijn geboortejaar, en dat getal is mijn volgende strikeout doel”. Het ziet er dus naar uit dat we nog lang van onze Braziliaanse balvirtuoos kunnen blijven genieten.

Dat doen de eerste slagmensen van de tegenstander in de eerste inning doorgaans ook, en gisteren was daarop geen uitzondering. Na de eerste inning was de stand 0-3.

Aan slag hadden de Bussumers weinig weerwoord. Alleen Blade wist in de eerste inning een honkslag te slaan, maar daarna bleven de knuppels tot en met de zesde inning muisstil. Gelukkig had De Souza er ook weer behoorlijk de wind onder waardoor OG pas in de vijfde inning weer gevaarlijk kon worden. Met twee hits en geholpen door een foutje wisten de Haarlemmers de stand naar 0-5 te trekken en in de zesde inning leverde drie hits de 0-6 op.

In de zevende inning werd dan eindelijk wat teruggedaan. VGM nam ‘m (de bal) lekker op z’n knuppel en deponeerde ‘m (weer de bal) in het midveld hek. De triple zonder sliding en met noodstop resulteerde in een onwillige knie, en de beoogde opvolger van De Souza op de heuvel kon meteen het veld hinkend verlaten. Elk nadeel heb z’n voordeel, en in dit geval betekende dat de eerste (en waarschijnlijk laatste) speelminuten van de GGL die alle andere mogelijkheden nét voor de blessure al het veld of het slagperk in had gestuurd. Ed de Kroket zorgde er daarna met een hit voor dat de GGL het eerste Bussumse punt op het scoreblok kreeg.

In de achtste inning leken de OG-ers op het werpen van Blade weer wat terug te doen. Maar met één uit en het derde honk bezet wist De Kreis, die voor deze gelegenheid in het rechtsveld geposteerd was, na een fly-out de bal perfect met één hop richting thuisplaat te gooien waar de PC een van drie opstormende honkloper kon uit tikken. In de gelijkmakende slagbeurt leverde een wilde worp en een velderskeus voor de PC wel twee Bussumse twee punten op waardoor er weer een klein beetje hoop gekoesterd mocht worden. Stand 3-6.

En de hoop was terecht, want in de negende inning leek het leven weer terug te vloeien naar de daarvoor neergeslagen Reserve Reserves. Ed de Kroket leunde zich naar het eerste honk, de plopper die De Kreis het rechtsveld in sloeg viel door een handschoen heen en vier wijd voor Edgar zorgde daarop voor volle honken. Elsje kwam vervolgens door met een strakke hit en sloeg daarmee twee man over de thuisplaat.

Bij de volgende actie werd Edgar het slachtoffer van de regel dat je vanaf twee niet via het linksveld naar drie mag lopen. Maar er was nog hoop want NoNoJoe sloeg met zijn double ook het gelijkmakende punt over de thuisplaat. Helaas kon de PC zijn grote mond over ‘walk off’ niet waarmaken en sloeg hij zijn bal rechtstreeks op de eerstehonkman voor de laatste nul van de inning. Stand 6-6. Verlengen!

De tiende inning volgde en was lelijk. Vier hits, vier wijd en twee keer geraakt werper leverde vier punten op voor OG. In de gelijkmakende slagbeurt zag het er aan Bussumse kant ook niet slecht uit. De GGL sloeg de langste single van het seizoen, en vorige seizoenen en De Kreis en Edgar wisten ook hits te producers. Met twee nullen en de honken bezet wist Blade de bal weg te leggen voor een double. Helaas maar met twee RBI’s want door een 8-4-2 sneuvelde Elsje op de thuisplaat. Einde wedstrijd. Volgende week zondag herkansing in en tegen Almere.

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.737039949674360.1073741826.100001050849356&type=1&l=4d9b633f48″]