Almere paar maatjes te klein

Amsterdam, 20 april 2014 – Na de wat zure nederlaag van vorige week konden de Reserve Reserves dit Paasweekend wel een overwinning gebruiken. Almere stond op het menu, de zon scheen, de knuppels waren wakker, de eindstand was 5-14 voor de Bussumers.

Direct in de eerste inning wilde de Bussumse slagploeg al laten zien dat het menens was. Een Almeers veldfoutje – er zouden er nog veel meer volgen – werd direct afgestraft door Elsje die meteen een ribbie kon noteren. Stand 0-1.

Helaas was het eigen veld in de eerste inning ook niet helemaal foutloos waardoor ook Almere drie keer kon scoren. Maar dat zijn de Reserve Reserves nou eenmaal gewend zo aan het begin van de wedstrijd. Stand 3-1.

In de derde inning werd deze fout in de stand even rechtgezet. Na lekker leunen van Super Seb en Elsje wist Blade de honken leeg te spelen door de bal voor een triple in het hoekje van het rechtsveld te deponeren. Ed de Kroket hielp Blade, onzelfzuchtig als hij is, met een 6-naar-3 over de thuisplaat. Stand 3-4.

Ook in de vijfde inning stond Elsje aan de basis van de Bussumse punten. Deze keer moet echter wel héél bijzonder geweest zijn want na zijn infield hit (!) en de ‘safe call’ van de ump gingen zijn vingertjes omhoog alsof hij net de 5-1 tegen Ajax in de bekerfinale gescoord had. Ondanks dat onsportieve gedrag besloot de PC de naar het derde honk opgestoomde Elsje toch maar binnen te slaan. Remmie forceerde nog maar weer ‘ns een foutje in het Almeerse veld waarop ook gescoord kon worden, en ook Woody deelde mee in de feestvreugde en sloeg een hit waarmee weer alle honken bezet waren.

Op dat moment moest Gagarin een keuze gaan maken, of voor de Golden Sombrero gaan, of zijn team helpen. Gelukkig dacht hij deze keer een keer niet aan zijn eigen stats, en sloeg met een goed gemikte honkslag ook de twee volgende punten binnen. Stand 3-8.

Gagarin slaat een double

Gagarin haalt uit voor zijn hit

Inning nummer 6 was weer een gezellig foutenfestijn. De hitjes van Ed de Kroket en Remmie werden goed gecombineerd met drie veldfouten waardoor er weer drie keer gescoord kon worden. Stand 3-11.

Het veld van Almere was in de zevende inning foutloos, maar dat was de Bussumse slagploeg na de tweede nul ook. Blade pikte weer een double mee, Ed de Kroket deed hetzelfde en sloeg Blade binnen. De PC triplede Blade over de thuisplaat en Jariño maakte het netjes af met weer een double waarop de PC kon scoren. De vier extra-basehits waren goed voor de stand 3-14.

De Kreis mocht vervolgens De Souza aflossen die zoals altijd weer een puike wedstrijd wist te produceren. Om toch wat extra innings te kunnen gooien moesten er eerst twee punten gescoord worden, en toe dat eenmaal gelukt was werd door onregelmatig lopen efficiënt een eind aan de zevende inning gemaakt. In de achtste en negende inning liet De Kreis vervolgens zien weer terug te zijn op de goede weg. Het minimum aantal van 6 Almeerse slagmensen mocht het nog even proberen, maar zonder succes. Eindstand 5-14.

yuri-sombreroHet hoogtepunt van de dag echter had weinig met de wedstrijd te maken. Alhoewel… Het plaatje hier aan de rechterkant spreekt natuurlijk ook boekdelen. De complimenten moeten echter gaan naar Blade. Hij moest zichzelf even bij elkaar rapen nadat hij erachter kwam dat spelen bij de Reserve Reserves ook nare bij-effecten had. Want niet alleen moet er contributie betaald worden, er moeten kantinediensten gedraaid worden, maar ook moet er zelf voor eten gezorgd worden! De eerste Bollendienst van Blade was echter subliem. De mobiele cooker is te huur voor andere Reserve Reserves die indruk willen maken!

Hieronder het beeldverslag van de Bollendienst van Blade:

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.741105269267828.1073741827.100001050849356&type=1&l=ab9f45dcaa”]