Reserve Reserves een paar maatjes te groot

Amsterdam, 29 april 2014 – Om de feestvreugde van het Koningsdag-weekend te verlengen hadden de hoge heren (GGL en consorte) besloten de thuiswedstrijd tegen onze rood-wit gevleugelde vrienden te verzetten naar maandag. Een goede beslissing bleek achteraf. De Reserve Reserves speelden hun beste wedstrijd van het seizoen tot nu toe en lieten Zuidvogels kansloos. Het werd 9-0.

Ondanks het overslaan van de batting practice kon de eerste Koning van de wedstrijd al vóór de wedstrijd worden gekroond. Jopie kon niet spelen, heeft een beetje au, maar als een echte vorst zorgde hij wél ‘gewoon’ voor de bollen. Voor deze ene keer omgedoopt in ‘ballen’, met satésaus. En of het niet genoeg was waren er ook weer ouderwetse Kalies-brownies om het af te toppen. De avond kon niet meer stuk.

bollenenbrownies

De mindere eerste minuten van De Souza werden deze avond slim ontweken door de sleutel van de scheidsrechterskleedkamer te verstoppen. Het effect was er wel naar want ook in de eerste innings werd deze keer de nul gehouden.

Aanvallend kwam het voor de Bussumers in de tweede inning los. NoNoJoe opende met z’n eerste double van de avond, Super Seb bracht hem met een strakke hit naar het rechtsveld naar drie en Ed de Kroket wist de bal net ver genoeg het linksveld in te hengelen om met een opofferingsslag te boeken in te gaan. Na een wilde worp en een hit van Woody bereikte Super Seb het derde honk waarna de PC hem met een velderskeus over de thuisplaat kreeg. Stand 2-0.

In de derde inning werd de voorsprong uitgebouwd. Gagarin opende het bal met een ouderwetse vrije loop en Blade joeg de bal voor een double het midveldhek in. Je zou denken dat dat met zo’n aluminium stok beter moet kunnen… Maar goed, met twee en drie bezet wist Jariño de Braziliaanse tuinman de bal moeilijk genoeg naar de kortestop te slaan om in ieder geval Gagarin te laten scoren. NoNoJoe leverde vervolgens double nummer twee af om ook de nog steeds een beetje teleurgestelde Blade over de thuisplaat te krijgen. Super Seb en Woody wilden deze inning niet achterblijven en sloegen beiden met hun tweede hit van de wedstrijd ook NoNoJoe en Super Seb weer binnen. Stand 6-0.

In de vierde inning leken de Southern Birds iets terug te doen, maar een sterke verdediging stond dat in de weg. Blade pakte als eerste attent de voorste nul, op het derde honk, na een poging tot een opofferingsstootslag, en Edgar maakte een einde aan de inning door na het fielden van een hard geslagen bal op het tweede honk te gaan staan en de bal voor het dubbelspel naar het eerste honk te gooien. Stand nog steeds 6-0.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt werd er nog een puntje bij gesprokkeld. NoNoJoe wist met z’n derde hit van de wedstrijd de eveneens met een hit op het honk gekomen Edgar te platen. Opmerkelijker in deze slagbeurt was de infield hit van Jariño waardoor Edgar in scoringspositie was gekomen. En waarom was deze infield hit opmerkelijk? De kenners weten het: Jariño heeft vierkante wielen. Stand 7-0.

KingNoNoJoeEn nu wordt het stukje helemaal ongeloofwaardig, maar in de zesde inning sloeg Jariño wéér een infield hit. NoNoJoe hakte daarna lekker door en sloeg ook Jariño maar weer binnen. Stand 8-0

In de achtste inning leken de Reserve Reserves een mercy-rule-einde te kunnen bewerkstelligen.  Maar helaas bleef het bij één ribbie van Jariño, en dus stokte de stand op 9-0. Aan NoNoJoe had het ook in deze inning niet gelegen want hij sloeg hierin zijn derde double, zijn vijfde hit,  en onttroonde daarmee op de valreep Jopie als King-for-one-day.

De wedstrijd werd in stijl afgesloten met om te beginnen het derde dubbelspel Edgar-De Kreis-Super Seb, gevolgd door de mooiste actie van de wedstrijd waarbij Edgar na een wat ongelukkige struikelpartij achter twee de bal nog prima naar het eerste honk kon slingeren voor de laatste nul van de wedstrijd.

Komend weekend wordt er weer ‘gewoon’ op zondag gespeeld, maar wel al om 13:00u. De tegenstander is Quick, de locatie is Sportpark Dorrestein in Amersfoort. Ook voor Bussumers eenvoudig te vinden.