Niet elke cap is een rally cap

Amsterdam, 5 mei 2014 – Het was me het dagje weer wel. Naast de heerlijke en nog warme broodjes ei van de nogal chagrijnige NoNoJoe stonden er gisteren ook Amersfoorters op het menu. Zelf dachten deze heren daar anders over. Zij dachten meer aan pasteitjes en broodjes warm vlees, maar niet voordat ze de Reserve Reserves verschalkt hadden. Het werd 10-8.

nieuwepettenDe dag was nog goed begonnen omdat de nieuwe petten eindelijk gearriveerd waren. Het leverde voor het uitdelen een mooi plaatje op, maar echte rally-caps bleken het nog niet te zijn. Zelfs de door Blade zo geliefde sticker zat er nog op, maar kon geen hulp bieden.

De GGL had afgelopen week op de sociale media (ja, hij zit er stiekem wél op!) De Souza ook al behoorlijk lopen jinxen. De “wet van Hubie” kon dan ook direct na de eerste slagman terug de kast in. Deze vier wijd werd opgevolgd door twee hits en nog een keer vier wijd, resulterend in een 2-0 achterstand.

In de tweede inning werden de Quickers met gelijke munt terug betaald. Jariño en NoNoJoe sloegen een hit, de PC leunde de honken vol en Woody leunde het eerste punt binnen. Remmie sloeg de bal vervolgens in een 3-3-6 dubbelspel, einde inning, maar NoNoJoe wist de thuisplaat eerder te passeren voordat de gelukkig nogal trage Woody bij het tweede honk uitgetikt kon worden. Stand 2-2.

Het zonnetje scheen lekker en dat deed de Amersfoorste knuppels goed. In de gelijkmakende tweede slagbeurt kwam Quick weer op voorsprong. Na twee hits leek een double ook twee punten op te leveren, maar door een vakkundig stukje relay-werk sneuvelde de honkloper van één op de thuisplaat na een 7-6-2. Stand 3-2.

In de derde inning zorgde een bunt en een foutje voor een bezet tweede honk, en een volgende double zorgde ervoor dat er alsnog een Amersfoorts punt bijgeschreven kon worden. Stand 4-2.

Elsje deed in de vijfde inning nog wat terug en sloeg met zijn double de door een foutje op het honk gekomen Edgar over de thuisplaat. Stand 4-3.

In de zevende inning leek de wedstrijd beslist te worden in het voordeel van de Bussumers. Super Seb, de sub voor Woody, begon met een double en Gagarin sloeg ‘m direct binnen. Edgar wisten vervolgens ook een hit te produceren en Elsje ving de bal op als een man. Jariño ging vervolgens diep genoeg om een opofferingsslag te kunnen noteren, en nog was het niet over want ook op het foutje dat NoNoJoe wist uit te lokken kon gescoord worden. Jopie en de PC deden samen nog een laatste duit in het zakje door met back-to-back vier wijd het zevende Bussumse punt over de thuisplaat te leunen. Stand 4-7.

In de gelijkmakende zevende inning mocht de revaliderende Hofje de heuvel bestijgen. De eerste slagman werd vol geraakt waarna de PC nog even kort de basics van het slaggooien uitlegde aan de nog jonge enthousiasteling van de hoofdmacht. Daarna ging het direct een stuk beter en na een slecht geraakte bal kon de eerder geraakte slagman alsnog als eerste nul van het veld verdwijnen. Ook de volgende slagman leek hetzelfde lot beschoren, maar zijn geslagen bal huppelde zo door een poortje het buitenveld in. De volgende curvebal op de sweetspot bracht de spanning weer terug. Het werd 6-7.

In de achtste inning konden De Kreis en Jariño het geweld niet stoppen en de Quickers gingen erop en erover. Drie hits, geraakt werper en een opofferingsslag zorgden voor de 10-7. In de eerste helft van de negende inning leken de Bussumers nog een klein kansje te krijgen, maar dat had teveel geweest van het goede. Teveel foutjes, te weinig hits, te weinig punten. Eindstand 10-8.