Dubbele Sterretjes kansloos in het zonnetje

Amsterdam, 3 juni 2014 – Het was alweer even geleden dat de Reserve Reserves een wedstrijd mochten spelen. Donderdag gooide Pluvius nog roet in het eten, geholpen door een team van de toekomst dat te lui was geweest de zeiltjes over de stukjes gravel te schuiven.

Gelukkig was het zondag in Heilo stralend honkbalweer. Gelukkig, zeker ook voor de Reserves van Double Stars, hebben ze misschien toch nog een beetje lekkere middag gehad. Van de wedstrijd moeste ze het niet hebben in ieder geval. Het werd 5-13.

In de eerste inning werd het verschil al gemaakt. Jopie gooide als leadoff z’n imposante lichaam in de baan van de bal en kreeg een vrije loop naar het eerste honk. Edgar volgde met een hit, en Elsje gooide ook op zijn beurt zijn eveneens imposante lichaam in de baan van de bal. Met drie honken bezet mikte Blade op de korte stop die met een tikactie nog wel een nul wist te maken, maar niet het eerste punt wist te voorkomen. Even later wist de PC met twee nullen met een hit de volgende twee punten binnen te slaan waarna Ed met de door hem geproduceerde hit ook het volgende punt over de thuisplaat joeg. Stand 0-4.

In de tweede inning werd er lustig op doorgeslagen. Edgar, Elsje en Blade gingen voor back-to-back-to-back hits en Super Seb topte de inning af met een opofferingsslag. Stand 0-7. De PC zag het alweer helemaal de verkeerde kant op gaan voor de thuisploeg en besloot daarom al vroeg in de wedstrijd, in de gelijkmakende tweede slagbeurt een puntje voor de Dubbele Sterren binnen te gooien, drie slag fout 2 naar 9. Stand 1-7.

In de volgende slagbeurt wist Blade het puntje terug te pakken door z’n derde van in totaal vier ribbies te produceren. Jopie stond op twee en de honkslag van Blade deed de rest. Stand 1-8.

Aanvallend hadden de Heilonaars dus weinig in te brengen op de zoals altijd sterk gooiende De Souza, maar na twee infield hits gevolgd door een echte hit naar het rechtsveld kon toch ineens punt nummer twee op de thuisplaat ontvangen worden. Curieus maar waar, stand 2-8.

In inning vier en vijf leek het er op dat er een mercy-rule-einde werd voorbereid. Hits van Edgar, de PC en Tuinkabouter Jariño gecombineerd met een paar foutjes en een paar keer geraakt werper zorgden voor een 2-12 stand. Niet echt iets om vrolijk van te worden,temeer omdat de tweede geraakt werper op de niet te missen Jopie tot een wedstrijdbeëindigende elleboog bult leidde.

De Kreis en De Kreis The Sequal zorgden er gebroederlijk voor dat er toch nog gewoon negen innings van de zon genoten kon worden. Achteraf bleek dat een en ander met een persoonsverwisseling te maken had. De Kreis kreeg drie slag waar hij vier wijd had moeten kijken, en De Kreis The Seuqal gooide vier wijd waar hij drie slag had moeten gooien. ‘Honest mistake’ zegt een oud Hollandsch gezegde. Volgt u het nog? Resultaat van de verwarring was dat er geen Bussumse punten meer te bewonderen waren, maar nog wel drie Heiloze, maar heilloze punten, want de overwinning is nooit in gevaar geweest. Eindstand 5-13.

De Kreis Sombrero