Spannend pitchersduel gaat verloren

Amsterdam, 10 juni 2014 – Met een volgepakte tribune in de Bussumse honkbalvallei ontvingen de Reserve Reserves koploper in de Eerste Klasse A, RCH Pinguins 2. Het werd een aantrekkelijk pitchersduel waarbij de Bussumers aan het kortste end trokken. Het werd 0-2 voor de IJsvogels.

Beide ploegen hadden op de heuvel hun 36 jaar oude azen geposteerd. De Souza en Morales ontliepen elkaar qua prestaties ook niet veel. Beide heren wisten een complete game te noteren waarbij de acht hits van RCH net iets beter vielen dan de acht hits van de Bussumers. Het veld van de Reserve Reserves maakte daarbij nog één kostbaar foutje dat ook nog een duur Heemsteeds punt opleverde.

De eerste drie innings werd er helemaal niet gescoord maar in de vierde slagbeurt wisten de RCH-ers na een openings vierwijd twee hits te produceren waarop ook gescoord kon worden.

In de zevende inning leken de Bussumers met een dubbel spel snel uit de inning te kunnen komen, maar een toss naar het linksveld leverde in plaats van twee nullen het tweede punt voor RCH op.

Remmie wist daarna nog knap de schade te beperken door na een beoogde opofferingsslag de honkloper van thuis te kegelen. Vervolgens wist hij in de achtste inning aanvallend ook nog wat druk te zetten door een dajakker richting linksveldhek te sturen (dat doet ie normaal nooooit?!).

Ook in de negende inning werd er nog een kansje gecreëerd. NoNoJoe leverde ook een double af en Elsje liep er nog een infield hit uit waardoor de PC met twee nullen de wedstrijd mocht beslissen. Zo gezegd zo gedaan. Het klapje naar de kortestop kon eenvoudig verwerkt worden waardoor de tussenstand ook de eindstand werd. 0-2

Kijk hier voor de boxscore en de stats