Duivelse inning maakt het verschil

Amsterdam, 22 juni 2014 – Omdat de Bussumse veteranen niet allemaal even fit of betrouwbaar zijn moest de GGL deze week weer bij andere teams op zoek naar liefhebbers. Hoe die het doet doet ie het, maar met elke keer zoveel resultaat kun je bijna niet meer van geluk spreken. Almere werd in de Vallei weggezet met 8-4.

Kijkend naar de stats van vorig jaar lagen Klasse Klaassen en Geweldige Gijs voor de hand. KK had vorig jaar nét te weinig at-bats om met de batting title aan de haal te kunnen gaan en GG had vorig jaar Almere ook al een keer weten te bedwingen. Beide heren hadden deze vrijdag toch niets anders te doen en zagen dat dit een uitgelezen kans was om weer hoog in de statistieken te eindigen. Zo gezegd , zo gedaan.

Bij afwezigheid van De Souza kon De Kreis weer een keer z’n starterskunsten laten zien. Zoals hij inmiddels gewend is liet het Bussumse veld hem continu in de steek. De drie punten die hij dan ook tegen kreeg waren allemaal onverdiend, al zou er nog wel een score-regeltje verzonnen moeten worden voor werpers die ballen het rechtsveld in gooien…

De Bussumse ploeg liet het niet alleen in het veld afweten, maar aan het begin van de wedstrijd werd er ook geen spreekwoordelijke deuk in een pakje boter geslagen. Klasse Klaassen en Blade uitgezonderd, want zij combineerde in de eerste inning al twee hits voor een punt.

In de vierde inning was het weer Blade die betrokken was bij een Bussums punt, deze keer was het NoNoJoe die hem volgde voor een back-to-back hit waarna Super Seb een goed getimde opofferingsslag afleverde. Op dat moment nog niet genoeg voor de voorsprong en voor De Kreis te weinig voor een mogelijke ‘win’. Stand 2-3.

Pas toen Geweldige Gijs de heuvel besteeg zag de Bussumse slagploeg pas het licht, of in dit geval de bal. In de zesde inning leverde zes hits zes punten op, wat verder niets wil zeggen natuurlijk, maar deze duivelse combinatie zal in Almere nog wel even nagalmen.

arme-elsjeBlade trapte het feest af met z’n derde hit van de wedstrijd waarna NoNoJoe met een double hem op het derde honk wist af te leveren. Toen was het eigenlijk de beurt aan Elsje, maar die was eerder in de wedstrijd nogal hard in botsing gekomen met een Magpie (zie foto voor het zichtbare fysieke ongemak) waardoor Ed de Kroket de honeurs moest waarnemen. In het verleden leverde dat nog samengeknepen billen op, maar nu hij besloten heeft te gaan trouwen, en dus weet wat echte druk is, draait hij daar z’n hand niet meer voor om. Zijn hit was dan ook goed voor het gelijkmakende en het vierde punt.

Super Seb en Remmie pakte ook een hitje mee waarna Woody de bal in de dubbel sloeg. Het einde van de inning dreigde, maar de Almeerders konden de druk niet aan en deponeerde de potentieel laatste nul in de thuis dug-out in plaats van in de handschoen van de eerstehonkman. Dit betekende tevens dat Ed de Kroket en Super Seb wat safety runs konden binnenlopen en dat Woody naar het tweede honk kon. En nog was het niet afgelopen want Klasse Klaassen wist met de enige vierwijd van de wedstrijd het eerste honk te bereiken. Een bal tegen de backstop zorgde weer voor twee lopers in scoringspositie. Edgar klopte deze heren met zijn eerste hit van de wedstrijd ook nog over de thuisplaat. Samen met NoNoJoe heeft hij nu een hitting streak van 8 wedstrijden, maar belangrijker nog de stand werd 8-3.

Geweldige Gijs moest in de achtste inning nog wel twee hits en een puntje incasseren, maar de Reserve Reserves en zijn tweede win op Almere kwam niet meer in gevaar. Eindstand 8-4.