Winnen in Haarlem is O, zo Gezellig

Amsterdam, 15 juni 2014 – Twee wedstrijden achterelkaar verliezen gebeurt de Reserve Reserves niet vaak, maar helaas was dat wel het startpunt van deze dag. Op papier leek ook de wedstrijd vandaag een uitdaging, maar de Haarlemmers bleken niet beter dan een aardige middenmoter. Eindstand 2-9.

Al direct in de eerste inning maakten de Reserve Reserves duidelijk dat ze niet gekomen waren om de competitie leuk te houden. De PC en Edgar opende met hits, maar door een onbegrijpelijke steelpoging van de PC gevolgd door twee vangballen bleef het in de eerste inning nog 0-0.

In de tweede inning begon Jariño Suikerbroodberg (voor de Brazilië kenners) ook met een hit, maar Elsje, Super Seb en Ed de Kroket wisten daarop hun contact slechts om te zetten in velderskeuzes, waarbij ook nog een foutje werd geforceerd. Woody pakte met twee nullen daarna de draad al slaande weer op en sloeg met een hit Super Seb over de thuisplaat. De PC volgde met een nare blooper die precies tussen de tweedehonkman en de rechtsvelder in viel en daarmee goed was voor twee ribbies. Stand 0-3.

In de vijfde inning werd optimaal gebruik gemaakt van de gatenkaas van het Haarlemse veld. Gagarin bereikte door een foutje het honk, Blade volgde met een harde honkslag en toen ging de GGL dingetjes doen. Jariño legde een prima sac bunt neer en Elsje verzamelde al zijn krachten en leverde een sac fly af. De GGL was nog niet uitgedingest en toverde er nog een steelteken voor Blade uit (of had ie dat zelf bedacht?), maar het bleef deze inning bij 0-4.

Nog steeds hadden de Haarlemmers weinig in te brengen tegen de sterk gooiende De Souza. Het schaarse aantal hitjes werd verspreid over de innings en voor alle OGse honklopers werd maximaal het derde honk het eindstation.

In de zevende inning konden de Bussumers nog een extra puntje bijschrijven. Hoe dat allemaal zo gekomen was weet eigenlijk alleen Papa Dammers. Als u echt geïnteresseerd bent kunt u ‘m bijvoorbeeld a.s. vrijdag aanspreken bij ons in de dug-out. Omdat Elsje ook al het slachtoffer is geworden van een toch-geen-opofferingsstootslag-regel heeft hij de bij het punt horende RBI gekregen. Stand 0-5.

In de negende inning begon het gebrek aan tegenstand een beetje gênant te worden. Er werd gestampt, geklaagd en er werden ook een paar traantjes waargenomen. Een klein beetje begrip voor het slechte humeur hadden de Bussumers overigens wel, want het is bijzonder zuur als je een bal vanuit je handschoen over het hek ziet stuiteren. De vangbal, of misschien tweehonkslag van Blade werd daarmee direct gepromoveerd tot de eerste dinger van het seizoen!

Compleet van slag werd deze actie opgevolgd door twee keer vier wijd en een hit van Super Seb waarop al één keer gescoord kon worden. Super Seb kon op de aangooi naar thuis zelf doorstomen naar twee. Ed de Kroket en Remmie deden de gedesillusioneerde Haarlemmers nog verder pijn door weliswaar met 4-naar-3 en 6-naar-3 uit te gaan, maar beide heren sloegen met die klapjes nog wel het achtste en negende punt over de thuisplaat. Stand 0-9.

Edgar liet vervolgens eigenhandig zien dat de Bussumers waardeerden dat er weer een tegenstander was komen opdagen en bedankte de Haarlemmers met twee grabbelballen en evenzoveel punten. Eindstand 2-9.