Reserve Reserves – Alphians (2x)

Amsterdam, 30 juli 2014 – De zomerstop valt vroeg dit jaar. De PC maakt het echter wel erg bont, want hij lijkt al sinds begin deze maand een gedeelte van z’n taken te hebben neergelegd. Na de wedstrijd op 6 juli werden de statistieken nog wel bijgewerkt, maar een stukkie bleef uit.  Van de wedstrijd van 10 dagen later was tot op heden al helemaal niets terug te vinden. Tot vandaag dus.

De doubleheader tegen Alphians werd dus gespeeld op 6 en 16 juli. Zelfs voor de oude mannen (en kapotte jonkies) was dit wel erg veel tijd om bij te komen tussen twee wedstrijden in. En ondanks dat de Alphenaren kansloos onderaan bungelen werd de eerste wedstrijd nog bijna weggegeven. Pas in de zesde inning werd de kleine achterstand omgebogen in een kleine voorsprong waarna in de achtste inning toch nog een duidelijker verschil gemaakt kon worden.

Held van de wedstrijd werd Porre Koenen die op verzoek van de GGL de knuppel maar weer ‘ns had opgepakt. De spikes waren dan wel ingeruild voor ouderwetse kicks, zo zijn we tenslotte allemaal begonnen, maar de knuppel en de handschoen deed het nog prima. Hij ging twee uit vier met een ribbie en was foutloos in het veld. NoNoJoe ging drie uit vier, net als Remmie overigens. Beide heren wisten dat echter te doen zonder punten binnen te slaan… Knap hoor. De Kreis was held nummer twee van de wedstrijd, Robin zeg maar, als Porre dan Batman is. De Kreis wist als lead-off twee hits te produceren en één punt binnen te slaan. Daar heb je tenminste wat aan! Opperheld van de wedstrijd was De Souza die maar 90 ballen nodig had om de volledige 9 innings uit te gooien. Een bijzondere prestatie in een draak van een wedstrijd. Gelukkig konden de Bussumers daarna met een 4-8 overwinning in de tas opgelucht naar huis.

Anderhalve week later was het tijd voor wederom een draak van een wedstrijd. De PC, en verslaggever van het moment, realiseert zich na het zien van de scorekaarten van beide wedstrijden ineens waarom het zo lang heeft geduurd voordat hij zich kon zetten tot het vereeuwigen van de wedstrijd. Eigenlijk zeggen de statistieken genoeg. Met slechts tien honkslagen kon er door de Bussumers 15 keer gescoord worden. Acht Alphense veldfouten was ook wel een beetje veel van het goede.

Hoogtepunt van de wedstrijd was de terugkomst van VGM die met vier wijd in de zesde inning na drie maanden afwezigheid z’n rentree maakte. En dat was het eigenlijk wel, Blade en Edgar hadden twee hits, niets bijzonders, Elsje maakte al huilend en smekend van een fout 1-naar-3 een opofferingsstootslag, ook geen verrassing. Eindstand 15-3. Tijd voor de zomerstop.

Voor wie het echt nog wil weten, hier zijn de stats te vinden.