Quicky om snel te vergeten

Amsterdam, 5 juli 2014 – Het is alweer drie dagen na de laatste wedstrijd van de heren Reserve Reserves, maar uw verslaggever heeft er eigenlijk weinig zin in. Ook tikken is leuker als er gewonnen wordt namelijk. Dat zat er afgelopen woensdag helaas niet echt in. De knuppels lieten de Bussumers in de steek en Quick ging er met de winst vandoor. Het werd 1-4.

Het begon allemaal nogal mat, maar in de tweede inning wisten de Reserve Reserves toch op voorsprong te komen. Elsje sloeg zijn karakteristieke hobbeltje langs de lijn, deze keer eens niet voor een double, maar Ed de Kroket bracht Elsje alsnog een honk verder met een prima uitgevoerde hit-and-run. Voor de kenners: inderdaad Elsje was even z’n wielen kwijt. Maar niet getreurd, ook Jopie had nog een hit in petto en Elsje kon daar de 1-0 op binnen lopen.

En daarmee was het eigenlijk wel een beetje gedaan aanvallend. Edgar had in de eerste inning z’n hitting streak al veilig gesteld en staat nu op 10 wedstrijden. NoNoJoe kon natuurlijk weer niet achter blijven en sloeg in de derde en achtste inning weer hits waardoor hij ook ‘gewoon’ op 10 staat. Super Seb peurde er nog een double uit, maar het was allemaal te verspreid en niet genoeg.

Ook de koffiebranders hadden aan het begin weinig in te brengen. De Kreis II domineerde en leek eenvoudig naar een win te cruisen, maar zoals de familie De Kreis inmiddels wel weet, ze krijgen geen steun van hun medespelers, deze keer dus niet van de knuppelaars.

In het veld ging het in de vijfde inning nog net goed omdat nadat de tweede nul viel op een 4-naar-3, een attente Super Seb de ineens van drie opstormende honkloper van drie opmerkte. Hij slingerde de bal enigszins in de richting van de PC die geposteerd stond voor de thuisplaat (nu het nog mag) en de bal tijdens de botsing met de honkloper wist vast te houden. Nog steeds 1-0.

Toen in de zesde inning de knuppels van Quick wél doorkwamen en drie punten wisten te sprokkelen kon je de spreekwoordelijke bui al zien hangen. Juist ja, er werd verloren. Jariño moest in de relief op een opofferingsslag nog één puntje incasseren, maar het maakte allemaal niet meer uit. Er waren al te weinig Bussumse punten gescoord. Eindstand 1-4.