Afscheid van De Kroket

Amsterdam, 19 september 2014 – Het blijft maar moeilijk te verkroppen voor de achterblijvers, maar vorige week heeft wéér een Reserve Reserve z’n laatste wedstrijd gespeeld in de Hoofdklasse Alu. Ed de Kroket houdt ermee op, en alleen al om z’n naam worden de stukjes volgend jaar dus een stuk minder grappig. De wedstrijden ook trouwens, dat bewees hij afgelopen vrijdag maar weer. RCH-2 ging aan de haal met de winst. Het werd 6-3.

Vol goede moed waren de Reserve Reserves met een minimale selectie afgereisd naar Heemstede. Er kon alleen maar gewonnen worden want de Pinguins hadden tot nu toe alles gewonnen en waren al kampioen. Daarbij kijken we altijd erg uit naar de ontmoetingen met de Heemsteedse Mexicaanse werper.

In de tweede inning kon dan ook al snel het eerste Bussumse punt genoteerd worden. Blade raakte de bal weer ‘ns half en wist met z’n wielen een infield hit te forceren. Dezelfde wielen en z’n grijpgrage handjes brachten ‘m naar twee en Super Seb sloeg ‘m over de thuisplaat met een strakke hit. Zijn hotstreak duurt nu al een wedstrijd of zes en het ziet er naar uit dat ie daarmee het plezier weer terug heeft gekregen, en dus ook volgend jaar weer gewoon op de velden is terug te vinden. Stand 0-1.

In de gelijkmakende slagbeurt konden de Pinguins zelf niets origineels verzinnen en maakten op exact identieke wijze gelijk. Zelfs de strike-out tussen de infield hit en de hit was ge-copy-paste. In de derde inning kwamen ze dan met een eigen idee waarmee ze nog twee punten konden scoren. Stand 3-1.

In de eerste helft van de vierde inning deed de Bussumse vergane glorie nog wat terug. Drie hits op rij zorgden voor een halvering van de achterstand. Maar ook aan Reserve Reserve zijde was weinig originaliteit te bekennen. Super Seb sloeg dus Blade binnen, net als in de tweede inning, maar daar had ie 19 wedstrijden geleden mee moeten beginnen.

Lang konden de Reserve Reserves niet genieten van het idee dat ze in de buurt bleven van de ijsvogels. Ed de Kroket besloot namelijk al wat vroeg in de wedstrijd aan z’n ererondje te beginnen. Gepositioneerd in het rechtsveld leek hij in eerste instantie nog iets met de in zijn richting geslagen bal te willen doen, maar toen hij doorhad dat dat na z’neerste drie stappen een vrij kansloze zaak was geworden sloeg hij linksaf en nam hij de toeristische route richting Aerdenhout, met als gevolg twee punten. Stand 5-2.

In de slagbeurten die nog volgden wisten beide teams nog één keer te scoren. Eindstand 6-3. RCH werd daarmee ongeslagen kampioen en de Reserve Reserves moesten wéér een gezichtsbepalende speler laten gaan. Ed de Kroket eindigde zijn carrière in stijl door de bal juist daarheen te slaan waar we allemaal zo van hem genoten en om hem gelachen hebben. De vang-9 was de laatste nul van z’n achtste seizoen en een imposante loopbaan in de Hoofdklasse Alu. We gaan hem missen, en als we niet oppassen a.s. zaterdag de pot ook… Inleveren!

fd7b64d23967c2143d3918c691c57f07

Ed de Kroket voor het laatst (met dank aan Jappie)