Afscheid van een Braziliaanse Tuinman

Amsterdam, 9 september 2014 – Afgelopen vrijdag namen de Reserve Reserves afscheid van hun Braziliaanse Tuinman. Op eigen veld speelde Jariño zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Hoofdklasse Aluminium. De Bussumers wisten deze historisch wedstrijd ook nog ‘ns te winnen. Het werd 14-0.

Slachtoffer van deze monsterscore werd Double Stars die er op de één na laatste plaats en een negatief runsaldo van -107 er toch al niet zo best voor stonden.

Het ging al van quitte af aan hard. In de eerste inning leverde doubles van Edgar, NoNoJoe en VGM. Gevolg door een single van Jariño voor de eerste drie punten van de wedstrijd. De tweede inning begon ook goed. Woody begon met een honkslag en Edgar en Elsje gingen back-to-back met een dragbunt waardoor de honken volliepen. Wat er daarna gebeurde wordt nog onderzocht door de video-ref in New York, maar om de vaart erin te houden werd er besloten tot twee nullen voor hun en één punt voor ons. Stand 4-0.

In de derde inning werden de eerste twee Bussumse slagmensen nog aan de kant gezet, maar toch wisten de Reserve Reserves de voorsprong te verdubbelen. Een foutenfestijn was daar de oorzaak van alsmede hitjes van Elsje en Jariño en een tactisch opgevangen geraakt werper van Woody gevolgd door de zoveelste hinderen catcher van Edgar. Stand 8-0.

Ook in de vierde Bussumse slagbeurt werden weer vier punten bij elkaar gesprokkeld. Edgar en Elsje sloegen beiden hun derde hit van de wedstrijd, VGM pakte zijn tweede double mee en de PC deed weer een keertje mee met een tripple. De Kreis wist het vierde punt van de inning binnen te slaan met een welgeplaatste opofferingsslag. Stand 12-0.

In slagbeurt nummer vijf ging het gas er iets af. Er werden slechts twee puntjes gescoord. Blade sloeg z’n eerste hit van de wedstrijd en Super Seb deed dat ook, maar maakte daar meteen een double van waarop Blade kon scoren. Een wilde worp en een door de PC geslagen rommel hobbel bal tussen de eerste en tweede honkman zorgde voor de nieuwe stand 14-0.

Intussen hadden de dubbele sterretjes echt helemaal niets in te brengen op het Bussumse werpen. De Souza wist in vijf innings tot 10 (!) strikeouts te komen en hoefde slechts vier honkslagen te incasseren. De Kreis twee mocht de laatste twee innings doen en wist met 4 strikeouts hetzelfde moyenne vast te houden. Het was een slagveld waar na zes en halve inning gelukkig een eind aan kwam. Het bleef 14-0.

Aan de andere kant was het helemaal niet zo ‘gelukkig’ dat de wedstrijd was afgelopen, want dit vluggertje betekende wel het einde van de langste carrière van een Reserve Reserve ooit. Sinds 2000, met een kleine break in 2002, was Jariño de Braziliaanse tuinman onderdeel van het sterrenteam onder de hoofdmacht. We gaan zijn onverzettelijkheid missen op het derde honk. Zijn plays met de blote hand, en de hits wanneer het nodig was. Hij speelde vaak met een pijntje, maar was zelden geblesseerd en eigenlijk geloven we nog niet echt dat deze jonge god er definitief mee gaat stoppen. Ik zou zeggen, hou deze site in de gaten, hij zou best nog weer ‘ns kunnen opduiken, misschien niet in 2015, maar anders wel weer in 2016…