Afscheid van een astronaut

Amsterdam, 9 september 2014 – Vorige week woensdag namen de Reserve Reserves afscheid van hun astronaut. Op het veld van Pirates speelde Gagarin zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Hoofdklasse Aluminium. De Bussumers wisten deze historisch wedstrijd ook nog ‘ns te winnen. Het werd 1-6.

In de eerste inning wisten de Reserve Reserves direct afstand te nemen van de ietwat onderbezette Amsterdammers. Edgar leade off met een hit door het midden en Elsje dragbuntte Edgar naar het tweedehonk en zichzelf naar het eerste kussen. Blade haalde vervolgens fors uit en op zijn double kon Edgar fluitend de thuisplaat passeren. VGM volgde met een opofferingsslag en aan het eind van de eerste slagbeurt was het al 0-2.

Geweldige Gijs hield de Pirates de eerste drie innings van de honken en pas in de vierde Amsterdamse slagbeurt wisten een slagman het eerste honk te bereiken. En dat deed Geweldige Gijs met twee vrije lopen vooral zichzelf aan, maar er kon niet gescoord worden.

In de vijfde Bussumse slagbeurt werd de voorsprong verdubbeld. Blade sloeg z’n derde hit van de wedstrijd en VGM dajakkerde de bal vervolgens hard over de rechtsvelder waardoor hij eenvoudig het derde honk kon bereiken en Blade helemaal naar thuis moest hollen. Jariño de Braziliaanse tuinman liet ook nog even van zich spreken en sloeg met een droge hit ook VGM binnen.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt wisten de Amsterdammers hun eerste honkslag te slaan, maar toen het gevaarlijk dreigde te worden maakte een fraai dubbelspel 6-naar-4-naar-3 een eind aan de inning.

Ook in de zesde inning wisten VGM en Blade weer een hoofdrol op te eisen. Elsje pakte met twee man uit een nuttige vier wijd. Blade gooide er z’n vierde hit van de wedstrijd overheen en VGM ging maar weer eens diep, deze keer voor een double waar beide honklopers op binnen konden stomen. Stand 0-6.

Uit pure beleefdheid werd er in de gelijkmakende zesde slagbeurt nog een puntje weggegeven aan de immer vriendelijke gastheren. Twee honkslagen en een foutje maakten er 1-6 van.

In de zevende inning werd De Kreis namens de Bussumers de heuvel op gestuurd en ook hij had geen kind aan de heren Hawks. Een paar verspreide hitjes en een foutje leverde al met al geen tegenpunten meer op.

In de eerste helft van de achtste inning, met één uit kwam dan na tien seizoenen Reserve Reserves onze eigen Gagarin voor het aller aller laatst aan slag. Zijn laatste slagbeurt leverde niet op waar hij op gehoopt had, het werd een vang 8. Maar hij kan terugkijken op een fantastische carrière waarbij hij het zichzelf zelfs nog kon veroorloven om de laatste twee seizoen totaal door het ijs te zakken.

Desalniettemin zullen we hem missen. Voor z’n snelheid en inzicht in het buitenveld, z’n kwaliteiten als slagman en natuurlijk als echte Reserve Reserve-teamgenoot. O ja, ook de Amsterdammers waren onder de indruk, het bleef dan ook gewoon 1-6.

laatsteabgagarin

Laatste AB van Gagarin