Lekker ballen in Hoofddorp

Amsterdam, 31 augustus 2014 – Het gaat in de Eerste Klasse A al een tijdje om de kat z’n viool, en vrijdag werd het theoretische kampioenschap van RCH dan ook officieel. Maar dat nam niet weg dat er voor de Reserve Reserves nog wel wat was om voor te spelen: De sweep van Hoofddorp moest worden vermeden. Dat lukte, en er is dan altijd een stelletje Bussumse ego’s dat dan ook stiekem hun statistieken weer een beetje op pijl brengt. Het werd 7-16.

Op verzoek van Papa Dammers schrijf ik hier nu “7-16” en niet letterlijk wie er gewonnen heeft, dat zou dubbelop zijn, maar vermeld ik wel dat (hint, hint) Hoofddord thuis speelde… En dan moet ik denk ik ook vermelden dat het dan gaat om de Nederlandse weergave van de score, en niet om de Amerikaanse waar rekening wordt gehouden met de slagvolgorde van de teams…. Pffff… Anyway, de winst ging mee naar Bussum. Vermoeiend.

In de eerste inning werd het al meteen duidelijk dat het de Reserve Reserves menes was. Edgar leunde zich naar het eerste honk, Elsje kwam door met z’n eerste hit en NoNoJoe doublede het eerste punt binnen. Elsje sneuvelde op het klapje van Blade naar de derdehonkman vervolgens nog wel op thuis, maar toen kwam Gagarin…. Vang 7… zonde… Gelukkig zat VGM er dicht achter om met de tweede double van de inning nog twee punten binnen te slaan. Super Seb topte de inning af met een hit waar VGM op kon scoren. Stand 0-4 (voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

Het Bussumse slaggeweld werd beantwoord door Hoofddorps slaggeweld, en dat was vandaag toch net een beetje minder gewelddadig. Stand 3-4 (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

In de tweede inning ging Blade een keertje écht diep en sloeg zijn officieel tweede homerun van het seizoen. Officieus staat ie nu pas op één want ballen die via handschoenen en hoofden van tegenstanders uit het veld stuiteren tellen we liever niet mee in Bussum. En toen kwam Gagarin weer aan slag! Vang 9…. Jammer…

In de derde inning werd een Hoofddorps foutje efficiënt afgestraft.  De met velderskeus op het eerste honk gekomen PC wist op grabbelen van de kortestop op te stomen naar het derde honk waarna Woody een opofferingsslag wist te produceren. Stand 3-7 (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

In de gelijkmakende derde slagbeurt deden de Pioniers weer wat terug. Na een zeldzame vier wijd van De Souza die gevolgd werd door een hit naar het linksveld zorgde een goed geplaatste double in het rechtsveld voor twee tegen punten. Stand 5-7 (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

De vierde Bussumse slagbeurt begon goed. NoNoJoe hitte weer eens een hit, Blade doublede er een double achteraan waarop NoNo kon scoren, en toen kwam Gagarin! Actie 4-naar-3… Pech… Gelukkig wist VGM met een opofferingsslag alsnog het volgende punt te verzilveren. Stand 5-9 (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

In de vijfde inning bleven de Bussumse knuppels stil maar sprokkelden de gastheren er nog een puntje bij waardoor het weer een echte wedstrijd werd. Stand 6-9 (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

In de zesde inning mocht Gagarin beginnen, de spanning was te snijden, maar helaas. Vang 9… Balen… De Hoofddorpers pakte daarop nog een puntje terug waardoor de stand 7-9 werd. (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers). Dat was tevens het laatste puntje dat de Bussumers moesten incasseren. De Kreis gooide de pot na zes innings volledig op slot. In drie innings wist hij tot 3-0-0 te komen. Jammer dat het seizoen bijna over is.

In inning nummer 7 ging Super Seb eindelijk weer een keertje diep. Zonder coach (het regende en de GGL stond in de dugout) stoomde hij op naar het derde honk waarna Woody z’n werk deed en ‘m met 6-naar-3 binnen sloeg. Inning nummer acht leverde nog een keer twee punten op. Met Blade op het eerst honk kwam Gagarin aan slag! Vang 8… Klote… VGM wist daarop nog wel een hit te slaan waarna hij door De Kreis op het eerst honk werd vervangen. Ondoordacht handelen en het proberen te vangen van de bal met één oog dicht (wij denken dat dat het was) leverde alsnog twee punten op. Stand 7-12 (nog steeds voor de Reserve Reserves dus Papa Dammers).

In de negende inning gebeurde er ook weer van alles. Gagarin kwam bijvoorbeeld aan slag, maar het stukkie is al lang genoeg zo. Er werd nog vier keer gescoord. Eindstand 7-16 voor…