Tom redt de wedstrijd, Reserve Reserves niet meer te redden

Amsterdam, 26 augustus 2014 – Het leek voor de meeste Reserve Reserves wel een eeuwigheid geleden dat ze een knuppel in hun handen hadden gehad (no pun intended). Afgelopen zaterdag begon de tweede helft, nou ja, het tweede deel van het seizoen. De tegenstanders waren de vrienden uit Hoofddorp die ook komend weekend weer op het schema staan. Hopelijk gaat het de Bussumers dan beter af. Het werd afgelopen zaterdagavond in een zonovergoten Vallei 3-7 voor de bezoekers.

De eerste vier innings leek er geen vuiltje aan de lucht. Het was lekker weer. De Souza hield de nul, en we zijn ver genoeg in de zomer om de zon achter de bomen weg te zien zakken, zonder dat dat leidt tot gestaakte wedstrijden.

In de vijfde inning leek het ook nog goed te gaan, de eerste Hoofddorpse slagman kwam weliswaar met een honkslag op één, maar numero twee wist de bal net niet langs de op drie geposteerde Blade te slaan. Blade moest wel al zijn atletische capaciteiten aanspreken, maar toen hij die gevonden had kon een 5-4-3 dubbelspel niet uitblijven. Totaal niet onder de indruk gingen de Pioniers echter verder en vijf honkslagen later stond het 0-4.

Pas in de zevende inning wisten de Bussumers wat terug te doen, maar intussen was het door wat ongecontroleerd gerommel al 0-6 geworden. Blade, NoNoJoe combineerde met hun hits nog twee punten bij elkaar waardoor het verschil weer teruggebracht werd naar vier. Stand 2-6.

Het schoot dus eigenlijk helemaal niet op want ook in de achtste inning moesten de Bussumers weer een puntje toestaan. Dat de PC later de met geraakt werper op de honken gekomen Gagarin nog binnen sloeg was allemaal leuk voor de statistieken, maar het verschil was weer gewoon vier. 3-7.

In de negende inning werd besloten dat het te licht was voor het aandoen van het licht, maar te donker om nog te scoren. De vorige tussenstand werd daarmee ook de eindstand. Man of the match werd Tom, die ons achter de plaat weer uit de brand hielp.

Foto’s van deze wedstrijd zijn hier na te bestellen bij de vaste Italiaanse huisfotograaf van de Reserve Reserves Alfredo Coppi.

[fbalbum url=”https://www.facebook.com/media/set/?set=a.811538312224523.1073741828.100001050849356&type=1&l=b1b2783e35″]