Vuurwerk in Oss

Amsterdam, 7 juni 2015 – Na het wat zure resultaat van vorige week mochten de heren Reserve Reserves vandaag tegen de Cardinals laten zien dat het allemaal een vergissing was. Zo gezegd, zo gedaan. De double digits zijn weer terug, het werd 1-14 in 7 innings.

pontjenaarosskleinDe Bussumers moesten daarvoor wel weer op reis. Ok, Oss is minder ver dan St. Louis, maar toch ook een aardig stukje varen. Althans, voor de PC die op deze mooie zonnige dag per ongeluk voor de toeristische route, en dus ook het pontje koos. Gelukkig was hij nog ruim op tijd voor de bollen van Edgar.

Natuurlijk moesten de heren aan de bak vandaag, maar het duel tegen de hekkensluiter was een prima gelegenheid om een aantal talenten de kans te geven te shinen. Das Paul deed dat op kort terwijl Edgar voor de verandering de andere kant het tweede honk verdedigde. Blade mocht weer ‘ns achter de plaat kruipen en omdat De Souza door de GGL op een korte vakantie werd gestuurd mocht De Kreis 2 vanaf de heuvel beginnen. Maar niet voordat er al wat Bussumse puntjes gescoord waren.

Remmie was voor de gelegenheid gepromoveerd tot lead-off slagman én privé trainer van de Ossssse rechtsvelder en begon de wedstrijd met de eerste van z’n drie vang-9’s. Edgar volgde met een dubbel langs de derdehonklijn die in de ogen van de massaal toegestroomde toeschouwers nogal bijzonder moet zijn geweest. Er barstte in ieder geval een hels vuurwerk los waardoor de wedstrijd enige minuten gestaakt moest worden. Typisch gevalletje Zuidelijk enthousiasme.

Na de onderbreking sloeg NoNoJoe de bal naar de tweedehonkman. Op zich is dat nog niets, geen play in ieder geval, en dat klopt ook, want de tweedehonkman deed ook verder niets meer. Laten we het maar op een technische honkslag houden. Met het eerste en derdehonk bezet was de volgende beweging van de werper iets minder technisch. De schijn leverde het eerste punt op en een bezet tweedehonk. Een gestolen honk en een wilde worp later stond het 0-2.

Ook in de tweede en derde inning wisten de Bussumers te scoren. In de tweede inning was daar zelfs niet eens een hit voor nodig. In de derde inning werden de knuppels wel gebruikt. NoNoJoe begon met een verre klap naar het buitenveld en toen hij het tweede honk rondde en de midvelder begon te goochelen met de bal hoorde je vanuit de dug-out al “he, ho kom aan let’s go, sla die bal naar Tokyo”. NoNoJoe sloeg een echte peanut-homerun. Blade volgde met een grote mannen dinger die over de bomen achter het linksveldhek stonden. De schatting is nu nog zo’n 140 meter, maar zodra de bal neerkomt zal er gemeten worden. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond het 0-7.

De Kreis 2 cruisde eenvoudig door het begin van de wedstrijd. Pas in de vierde inning moeste hij de eerste hit en run toestaan, niet te verwarren met “hit-and-run”. De Bussumers hadden de slagbeurt daarvoor ook al twee keer gescoord waardoor de stand 1-9 werd.

Met de mercy-rule op de loer werd De Kreis 2 voor de zesde en zevende inning afgelost door De Hof (a.k.a. Broertje Elsje) . Hij wist de deur niet hard, maar wel effectief dicht te slaan.

Meer dan zeven innings waren ook niet nodig want in de zevende Bussumse slagbeurt werden vier singles en een double en een foutje geproduceerd waardoor de eindstand werd bepaald op 1-14.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.