Ook dubbele cijfers tegen JEKA

Amsterdam, 20 juni 2015 – Na een welverdiend weekendje rust mochten de Reserve Reserves vandaag weer de wei in. De homerun- derby afgelopen woensdag op het tweede veld zorgde weliswaar voor overmoedige slagmensen, maar gelukkig niet voor onderschatting. Jeka werd in acht innings geveegd. Het werd 13-3.

Beide teams konden in de eerste inning direct scoren. Voor de Bussumers tekende Super Rookie Fro  voor z’n eerste Hoofdklasse Alu hit en en passant ook voor z’n eerste HA-ribbie. Het tweede Bussumse punt werd door de vriendelijke Breda’er op de heuvel binnen gegooid. Stand 2-1.

De Souza had inmiddels z’n ritme ook te pakken dus de volgende twee Bredase slagbeurten leverde weinig vuurwerk op. In de derde inning wist Blade nog wel wat schade toe te brengen door een dinger over het linksveldhek heen te slaan. Elsje had even daarvoor z’n tweede vierwijd opgelopen en ging met Blade mee over de honken. Stand 4-1.

Een paar hitjes en een foutje zorgde in de vierde inning voor het tweede Jekase punt, maar de Bussumers deden de volgende slagbeurt hetzelfde waardoor de stand 5-2 werd. In deze inning wel een eervolle vermelding voor Elsje die met een aardig buntje, met één en twee bezet, de werper en de derdehonkman wist te verrassen.

Met een stand van 5-3 op het virtuele scorebord zetten de Bussumers in hun vijfde slagbeurt de puntenmachine  aan. Het was wéér Blade die een hoofdrol voor zich opeiste en de linksvelder helemaal gek maakte. Als eerste slagman joeg hij die arme jongen helemaal naar het hek waar hij een double moest oprapen. Toen hij als tiende slagman in de inning wéér aan slag kwam besloot de linksvelder maar weer bij het hek te gaan staan. Niet een erg gelukkige beslissing bleek later toen Blade de bal met een grote hoge boog over de kortestop heen sloeg. “Daar stond ik net! %@#*!~” moet de linksvelder gedacht hebben. Een bases clearing single, want zo hoog was ie… De boogbal was goed voor het tiende, elfde en twaalfde punt.

De wedstrijd was vanaf dat moment eigenlijk gespeeld. De Souza leverde nog een nette 1-2-3 inning af waarna De Hof het mocht afmaken. Omdat hij ook een 1-2-3 inning produceerde en daar maar negen ballen voor nodig had besloten de Bussumers de mercy-rule nog even in de koelkast te laten zodat De Hof nog een paar extra ballen kon gooien.

In de achtste slagbeurt had ook De Hof genoeg gegooid en kon het worden afgemaakt. Fro produceerde z’n tweede hit van de wedstrijd en op de klap van Tom rommelde de rechtsvelder dusdanig dat  Fro door kon stomen naar het derdehonk. MAX? zag z’n kans schoon en prikte z’n walk-off hit langs de tweedehonkman. Leuk voor ‘m… Eindstand 13-3.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Fro

Super Rookie Fro weet hier nog niet dat hij het laatste punt van de wedstrijd gaat scoren, hij is alleen nog maar blij met z’n RR-pet