Reserve Reserves rennen naar overwinning

Amsterdam, 27 juni 2015 – De tweede helft van het seizoen is goed begonnen voor de Reserve Reserves. Daar waar in Enschede nog een bizarre eindspurt van beide ploegen de wedstrijd tekende, lukte het de Reserve Reserves vandaag Tex Town Tigers op tijd in toom te houden. Het werd 10-8 in een spannende wedstrijd.

De zonovergoten Vallei was het toneel voor misschien wel de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor de Bussumers. Met twee punten voorsprong op Tex Town Tigers was dit een echte vierpuntenwedstrijd. Omdat de Enschede’ers  in de eerste wedstrijd 21 punten wisten te scoren, en in de rest van de competitie die volgde verreweg de meeste punten wisten te scoren wisten de Reserve Reserves dat ze aan de bak mochten.

En dat deden ze ook, van quitte af aan. Edgar opende met een hit. Hij had vervolgens al snel door dat de combinatie van een lefty-catcher en een werper van twee meter die z’n been tot aan z’n kruin optrekt voordat ie de bal richting thuis loslaat, een impliciete uitnodiging is tot het stelen van honken. Met twee uit was ie inmiddels op eigen kracht doorgestoomd naar het derdehonk, voordat Blade de bal tegen het hek legde. Blade ging het stelen ook opvallend makkelijk af en toen VGM z’n hit door het midden sloeg was het voor Blade nog maar dertig meter naar de thuisplaat. VGM op zijn beurt kon daarna ongestoord naar het tweedehonk huppelen. De PC sloeg vervolgens een triple over de midvelder waarop het derde punt gescoord kon worden. En hoe nuttig het ook was, de drieslag-doorgeschoten-bal leverde Das Paul geen ribbie op, maar wel het vierde punt. Zelf kon hij daarna nog twee honken stelen, maar De Kreis vond het genoeg geweest en eindigde de inning met een vang 8. Stand 4-0.

De Hof, die gestart was, pakte vervolgens  nog een paar goede nullen mee en kon twee puntloze slagbeurten tegen Tex Town Tigers bijschrijven op z’n CV. Elsje pakte in de gelijkmakende slagbeurt nog even een geraaktwerper mee, en ging verder waar we waren gebleven: honken stelen. Door een klap van Edgar naar het eerstehonk kon Elsje door naar het derdehonk waarop NoNoJoe een nette opofferingsslag sloeg. Stand 5-0.

De Souza pakte in de derde, zijn eerste, inning nog even z’n traditionele puntje mee, maar omdat daar een goochelbal van Blade voor nodig was was ie niet verdiend.

In de gelijkmakende slagbeurt wist de PC als leadoff het eerste honk te bereiken. Hoe dit uiteindelijk definitief gescoord gaat worden is niet duidelijk, hij heeft de fout 5 in ieder geval gechalenged en het wachten is op New York voor uitsluitsel. Een dragbunt van Das Paul en een hit van Max zorgde er wel voor dat hij het zesde punt kon scoren. De Kreis leunde vervolgens de honken vol waarna Elsje de bal voor de derde keer voor het team nam, deze keer beloond met een ribbie. De tweede opofferingsslag van NoNoJoe bracht de stand naar 8-1.

En toen leek de koek een beetje op. De Souza stond prima te gooien, maar Tex Town Tigers wist toch met een aantal hits door te komen. Dat het veld daarbij nog wat fouten maakte het niet beter en na de zevende Enschede’se slagebeurt was het 8-5. Het was dus weer een wedstrijd!

In de gelijkmakende zevende inning pakte Elsje z’n derde geraaktwerper van de wedstrijd. Wat een kolossale vent moet dat zijn, niet te missen gewoon (scorebord journalistiek). Na een opofferingsstootslag en vier wijd waren het eerste- en tweedehonk bezet toen Blade aan slag kwam. Zijn Texas-leaguer werd ter plaatse omgedoopt tot een bases clearing Tex-Town-leaguer. Met een eervolle vermelding voor NoNoJoe die nooit gestopt is met hardlopen.  Mocht u ‘m tegenkomen in de buurt van Amersfoort, blijf rechts rijden en probeer hem met lichtsignalen te waarschuwen.

In de negende inning werd het nog even billenknijpen en begon Tex Town Tigers weer even te lijken op de ploeg van twee maanden geleden. Twee singles en twee doubles zorgde nog wel voor drie punten, maar De Souza wist er op tijd een strik omheen te leggen. ZIjn vijfde strike-out betekende einde wedstrijd, 10-8 voor de Reserve Reserves!

Kijk hier voor de boxscore en de stats.