Afgekoelde Reserve Reserves winnen op shutout pasta

Amsterdam 4 juli 2015 – Het was heet, erg heet. Dat kon niet gezegd worden over de pasta en de slagploeg. Voor de pasta was dat goed, voor de slagploeg minder. Gelukkig dat De Souza en de Hof wél hot waren. Het Hazenkamp werd in de Vallei verslagen met 5-0.

pastaWoensdag was het ook al heet en de Reserve Reserves hadden tijdens hun oefenpotje tegen het Big League NL team al een beetje aan de omstandigheden kunnen wennen. Het grote verschil tussen de twee wedstrijden was echter de voorbereiding. De voorbereiding van de GGL in de keuken welteverstaan. De pasta tonijn en pasta kip bleken vooral verdedigend het nodige effect te hebben.

De Souza begon de wedstrijd zowaar met een 1-2-3 inning en ondanks drie hits in de tweede inning wisten de Reserve Reserves ook die slagbeurt door te komen zonder tegenpunt. Aanvallend konden de heren tot dan ook  geen potten breken. De eerste Bussumse hit kwam in de tweede inning  van Maxi waarna het stelen weer kon beginnen. Volgende week moet ie ook maar proberen de thuisplaat te stelen want back-to-back strike-outs zorgde voor het einde van de slagbeurt.

De derde RR slagbeurt begon hoopvol. Woody opende met een hit (zijn eerste niet-dinger van het seizoen) en Edgar legde een sneaky bunt neer waarop de derdehonkman om een nog onverklaarbare reden een headfirst besloot te maken. NoNoJoe sloeg de bal in een niet gemaakt dubbelspel wat Blade de gelegenheid gaf met een plopper het eerste punt binnen te slaan. Op een paar gestolen honken van Blade en NoNoJoe na was dat het wel weer. Stand 1-0.

De volgende inning leverde ook één punt op. Tom leunde z’n zoveelste vierwijd bij elkaar, en dat is bijzonder als je je realiseert dat scheidsrechters voor hem de meest ruime strike-zone die mogelijk is aanhouden. Vooral ballen langs z’n enkels zijn/worden hem op het lijf geschreven. Remmie pakte weer ‘ns een geraaktwerper mee…

Even een multiple choice tussen door:

Q  Waarom worden kereltjes als Remmie en Elsje zoveel geraakt?

a) Ze hebben iets aan hun ogen
b) Ze zijn echte teamplayers
c) Ze hebben geen balgevoel
d) Werpers durven bij hun wél inside te gooien

Onderaan dit stukkie het antwoord

Maar goed, met het eerste- en tweedehonk bezet dacht Edgar nog maar ‘ns een dragbunt neer te leggen. Deze keer zonder headfirst van de derdehonkman, maar net zo effectief. NoNoJoe volgde met wéér een in de dubbel geslagen bal die niet gemaakt werd. Het leverde hem een ribbie op én de wisseltrofee voor “Het lulletje van de maand”. Stand 2-0.

En zo kabbelde de wedstrijd een beetje door. In de vijfde inning wisten de PC en Maxi hits te produceren, maar Tom maakte zich pas écht nuttig met een opofferingsslag. NoNoJoe opende de zesde slagbeurt met een liner en een gestolen honk waarna Blade met nog een blooper richting de midvelder beloond werd met een ribbie. In de zevende inning kon zelfs gescoord worden zonder honkslag. Op twee foutjes werd het 5-0.

De Hof gooide daarna de deur op slot en zorgde daarmee voor de eerste gecombineerde shutout van het seizoen. Met vier strike-outs in twee innings maakte hij een goede indruk op de scouts op de tribune. Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat de GGL  overweegt z’n contract open te breken en hem vast te leggen voor in ieder geval nog één seizoen.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

A – Het antwoord op deze multiple choice is natuurlijk antwoord “d”.

Verklaring waarom goed:
De werpers in de Hoofdklasse Alu zien zoveel goede slagmensen dat ze haast niet meer toekomen aan inside pitches. Als dan zo’n mannetje aan slag komt, tja, dan nemen ze het ervan, maar omdat ze het niet meer gewend zijn…

Deductie methode:
Er zit altijd één onzin antwoord bij een multiple choice, en dat is natuurlijk en overduidelijk antwoord “b”. Dat behoeft verder geen uitleg. Antwoord “a” en “c” lijken te kunnen, maar bij beide antwoorden zou je dat ook in het veld moeten merken. En hoewel Elsje z’n backhand nog niet helemaal soepeltjes loopt valt dat niet toe te schrijven aan balgevoel of zicht, maar meer aan dat grote gewicht van de eerstehonkhandschoen aan dat iele armpje. En Remmie z’n routes lijken nog lang niet op die van Ed de Kroket, dus voor hem vallen die antwoorden ook af.