De Schreeuw doet ’n shutout, Blade ’n bat flip

Amsterdam, 8 mei 2016 – Zonder de GGL, maar met Jopie togen de Reserve Reserves vandaag naar Apeldoorn. De uitslag doet anders vermoeden, maar WSB hield het lang een wedstrijd. Geholpen door wat veldfouten werd het uiteindelijk toch een ruime overwinning. Eindstand 0-12.

Omdat er afgelopen vrijdag ook al gespeeld werd zaten de Bussumers niet héél erg ruim in hun werpers. Voor de Apeldoorners was het de tweede wedstrijd in drie dagen, dus op dat gebied was niemand in het voordeel. De Reserve Reserves hebben alleen maar aces, maar WSB had óók een ace bewaard voor deze zonnige zondag. Met als gevolg dat beide slagploegen de eerste drie innings maar weinig hadden in te brengen.

Pas in de vierde inning werd er een beetje Bussumse druk gezet. Blade begon de inning en ving piepend en kreunend de bal op met z’n rug. Biggie had dat beter bekeken en ving de bal op met z’n knuppel en sloeg een honkslag. De hit van Das Paul zorgde ervoor dat de honken volliepen. Héél even leek de inning als een nachtkaars uit te gaan want met twee nullen sloeg Elsje de bal recht op z’n collega eerste honkman af. Deze vriendelijke Apeldoorner stelde zich daarbij wel erg collegiaal op want hij liet de bal door z’n benen schieten waardoor de eerste twee Bussumse punten gescoord konden worden. Edgar mocht daarna aanleggen en dacht dat kunstje te herhalen, maar ballen van ’n kortestop wilde de Apeldoornse eerste honkman wél netjes verwerken. Stand 0-2.

De Schreeuw pompte de ballen stevig door de slagzone en kwam de innings lekker door. Toen het in de vierde inning even tegen zat, en hij na drieslag doorgeschoten bal en een hit tóch een honkloper op twee moest dulden loste hij dat zelf op door een sneaky uitgevoerde pick-off. Gevaar geneutraliseerd.

De Spijker mocht de vijfde inning beginnen en wist z’n seizoen nog een beetje te redden door een hit te slaan en met een gestolen honk door te kachelen naar twee. Blade mocht daarna en was alweer wat bekomen van de beaner uit de vorige inning. Met zijn hit sloeg hij De Spijker over de thuisplaat goed voor een stand van 0-3.

Pas in de zevende inning ging het gas echt open bij de Reserve Reserves. Geholpen door twee veldfoutjes en back-to-back-to-back hits van Biggie, Plukje en de PC kon er vier keer gescoord worden. De spanning was er wel een beetje vanaf want het was 0-7.

De achtste inning begon met een klap van Edgar die hij door scherp honklopen promoveerde van een single naar een double. NoNoJoe ging tegen de shift in en sloeg met zijn klap naar het linksveld Edgar binnen. En toen mocht Boom Boom Blade weer. Afgelopen vrijdag had ie er al twee uitgejaagd en vandaag werd duidelijk dat ie al behoorlijk aan het gevoel gewend is. Hij raakte de bal nu weer zó hard dat hij kon blijven staan en bij de thuisplaat kon genieten van hoe de torenhoog geslagen bal over het hek heen vloog. Wat volgde was ’n echte bat flip en een relaxt rondje rond de honken. Stand 0-10.

Nu was het zaak om deze mercy-rule score vast te houden wat makkelijker werd omdat na Blade Biggie z’n derde hit van de wedstrijd sloeg. Plukje volgde met zijn tweede hit van de wedstrijd en met het eerste en derde honk bezet was de door de PC geslagen vangbal in het rechtsveld goed voor het elfde punt. De Kreis maakte met zijn hit door het midden het dozijn vol. Stand 0-12.

Het leek wel of De Schreeuw alleen maar beter ging gooien dus het had weinig zin om de alternatieve plannen uit de kast te trekken. Drie nullen later kon er voor hem dan ook een complete game shutout genoteerd worden.

Kijk hier voor de boxscore en de statistieken.

batflip2