Bussumers kampioen! Het kan in Almere

Amsterdam, 11 september 2016 – Natuurlijk is het leuker om op je thuisveld kampioen te worden, maar er is maar één ding erger dan kampioen worden in Almere, en dat is NIET kampioen worden in Almere. De Bussumers lieten er verder dan ook geen twijfel over bestaan. Het werd 1-16 in 7 innings. Kampioen!

De uitslag doet vermoeden dat het geen spannende wedstrijd was, dat klopt, maar in dit geval wisten de Reserve Reserves een overtreffende trap daarvan te vinden. Het was namelijk geen inning, geen slagbeurt en zelfs geen nul spannend.

Vier wijd, single, triple, double, homerun, vier wijd, single, single, vier wijd, single, single, single. Zo begonnen de Bussumers aan de wedstrijd. De eerste twaalf mensen verschenen in het slagperk en wisten 11 punten te maken zonder dat er ook maar één nul gemaakt werd.

Het elfde punt in de wedstrijd was ook meteen een nieuwe mijlpaal, namelijk het tweehonderdste punt van het seizoen.

De volgende drie slagmensen sneuvelden wel, en dat vond De Schreeuw niet erg want hij vond een half uur in de bullpen warm blijven wel lang genoeg. Bij de ongezellige stand van 0-11 mocht hij de heuvel bestijgen.

Dat ging net als de afgelopen weken best aardig. Eigenlijk kwamen de Almeerders er helemaal niet aan te pas. In de vierde inning moest hij twee hitjes toestaan en in de eerste inning gooide hij één keer vier wijd, en dat was het wel zo’n beetje. Met zes strike-outs en een foutloos veld werd de nul eenvoudig gehouden.

Aanvallend kon er na die eerste Bussumse slagbeurt natuurlijk nog van alles gebeuren, maar het was duidelijk dat het poule-kampioenschap binnen was dus echt aandringen deden de heren niet meer. Het had makkelijk gekund, het veld in Almere is uitgerust met licht, maar van een eenzijdige marathonpartij tot in de kleine uurtjes zou uiteindelijk niemand echt gelukkig zijn geworden.

Zonder al teveel gas te geven wisten de Reserve Reserves toch langzaam de score nog iets op te drijven. Elsje, De Brommer en Blade hadden hun kruit in de eerste inning helemaal verschoten, maar er waren er nog een paar die nog wat over hadden.

Plukje sloeg in de derde inning als enige een hit, maar omdat de catcher tot drie keer toe de bal bij de backstop mocht gaan ophalen kon hij toch eenvoudig het twaalfde punt scoren.

Na een paar keer vier wijd op Tom en De Spijker in de vierde inning was één hit van De Kreis ook voldoende voor een punt. Stand 0-13

In de vijfde inning sloeg Biggie z’n tweede dinger van de wedstrijd en nam daarbij de PC mee over de thuisplaat. Stand 0-15.

In de zevende inning kreeg Tom voor de vierde keer vier wijd in de wedstrijd en kwam op drie na hits van Edgar en De Spijker. Elsje leek de bal daarna in de dubbel te slaan, maar dat was de Almeerders niet gegeven, en in plaats daarvan werd het een velderskeus met een ribbie. Stand 0-16.

De Souza had het gooien van De Schreeuw in de vijfde inning al overgenomen en ook op hem konden de Almeerders niet scoren. De Hof mocht de laatste twee nullen van de wedstrijd en incasseerde nog één puntje, maar eindigde in stijl met een strike-out. Eindstand 1-16.

Remmie en NoNo-NoShow waren niet aanwezig, maar ook zij zijn vandaag natuurlijk kampioen geworden. Dat geldt ook voor Wassenaar in de andere poule tegen wie de Reserve Reserves op 1 oktober de finale moeten spelen. Maar hierover later meer.

Kijk hier voor de boxscore en de stats

kampioensteam

Het kampioensteam kreeg geen champagne, maar lolly’s van de Voorzitter van de club