De Souza neemt winnend afscheid van de Vallei

Amsterdam, 18 september 2016 – Afgelopen vrijdag betrad De Souza nog één keer de Bussumse heuvel. De Reserve Reserves besloten er een waardig afscheid van te maken en wisten de pot tegen RCH-2 met 11-4 te winnen.

De Heemstedenaren toonden zich ondanks hun score in de Grote Reserve Reserves Sanitairtest bijzonder sportief. Voordat er aan de wedstrijd werd begonnen overhandigde ze namelijk een drietal flessen Jopen-bier en een feestelijke felicitatiekaart. Het was ze niet ontgaan, ongeacht de uitslag van de wedstrijd die nog moest komen, de Reserve Reserves zijn kampioen van de Eerste Klasse A.

De Hof mocht de wedstrijd beginnen en liep in de eerste inning tegen een paar vervelende klapjes aan. Niets hards, niets bijzonders, wel effectief want de Pinguïns konden meteen twee keer scoren.

In de gelijkmakende slagbeurt hadden de Bussumers maar twee slagmensen nodig om gelijk te komen. De Spijker sloeg een hit en De Brommer sloeg vervolgens een hoge, hoge, hoge bal over het midveldhek. Dat Biggie en Blade ook nog hits sloegen in deze eerste slagbeurt was leuk voor ze, maar de stand bleef 2-2.

De Hof maakte de volgende twee slagbeurten geen fouten meer en hoefde geen punten meer te incasseren.

Al in de tweede Bussumse slagbeurt werd het verschil in de wedstrijd gemaakt. De Kreis begon met een hit door het infield waarna de aanval even leek te stokken. Maar na vier wijd van De Spijker besloten de Reserve Reserves juist de stokken te gaan gebruiken.

De Brommer sloeg een triple en Biggie hengelde er een double achteraan. Blade kon nu niet achterblijven en sloeg de bal ook weg voor twee honken. NoNoJoe begon er ook weer een beetje in te komen en volgde met een single. Plukje topte de inning af met een verschrikkelijke line-drive-homerun over het linksveldhek. Eindelijk.

De Kreis pikte in de tweede inning nog een double mee, maar omdat De PC voor de tweede keer in dezelfde inning uit ging kon daar verder niet meer op gescoord worden. Stand 9-2.

In de vierde inning was het dan zover. De Souza nam het over van De Hof en voor de gelegenheid hadden alle andere spelers het speciale “De Souza Obrigado” t-shirt aangetrokken. Zoals goede sporters betaamt werkte de Heemstedenaren niet vrijwillig mee aan een makkelijk afscheid. De Souza moest in die vierde slagbeurt dan ook vier hitjes incasseren waarop twee keer gescoord kon worden. Stand 9-4.

En toen gebeurde er weer wat er al jaren gebeurde. Want dat De Souza in zijn eerste inning soms wat opstartproblemen heeft is niet nieuw, maar wat ook niet nieuw is is dat hij er altijd weer uitkomt. De vijfde en de zesde inning kwam hij dan ook eenvoudig door, en hij ging ook in de zevende inning weer de heuvel op. Met nul uit en het eerste honk bezet werd een soft-liner naar De Kreis omgeturnd tot een dubbelspel vang-4-naar-3. En dat was het, dat was het voor De Souza. De GGL kwam hem halen, en alle Reserve Reserves namen afscheid van hem op de heuvel waar hij de afgelopen jaren gewerkt, gewonnen en geleefd heeft. Hubie bedankt!

De Schreeuw had de ondankbare taak om dat mooie afscheid op te volgen. Hij had daar verder weinig moeite mee en de zeven slagmensen die volgden werden stuk voor stuk aan de kant gezet, waarvan drie met drie slag.

In de achtste inning plakte de Bussumers er nog twee punten aan toen twee keer vier wijd en een tweetal wilde worpen door De Kreis met een double werden afgestraft. Eindstand 11-4.

Kijk hier voor de stats en de boxscore.