Reserve Reserves klaar voor de finale

Amsterdam, 24 september 2016 – Op het veld waar de Oranje-glitter confetti nog niet helemaal was weggespoeld mochten de Reserve Reserves gisteren hun laatste reguliere wedstrijd van het seizoen spelen. Echte waardering voor het veld lieten ze niet zien want na zeven innings waren ze er wel klaar mee. Het werd in en tegen Hoofddorp 2-12.

Eerder in het seizoen hadden de Bussumers tegen Pioniers ook al flink huisgehouden, maar op het veld waar vorig jaar de finale verloren werd begonnen de teams gewoon weer op 0-0. Dat duurde overigens niet lang want na een lead-off strike-out van De Spijker begon het feestje al.

De Brommer deed z’n naam eer aan en forceerde met z’n wielen een infield hit. Blade haalde vervolgens verschrikkelijk uit en joeg de bal hard en ver de tuin uit. Plukje wilde niet achterblijven, maar deed dat wel enigszins want hij kwam op zijn klap niet verder dan het derde honk. Biggie haalde vervolgens helemaal geen honk, maar omdat de bal wel ver en hoog het midveld in ging kon hij met een opofferingsslag weer gaan zitten. Stand 0-3.

In de tweede inning leek Remmie na twee snelle nullen een einde aan de inning gemaakt te hebben door een boogballetje naar het midveld te slaan. De midvelder dacht daar ook zo over, maar deed iets anders en liet de bal vallen. Met Remmie op het tweede honk sloeg De Spijker een bal hard genoeg om tussen de korte stop en derde honk door te komen en zacht genoeg om Remmie te kunnen laten scoren. Zelf kon De Spijker door naar thuis op De Brommer eh.. op De Brommer’s triple. Stand 0-5.

In de gelijkmakende tweede slagbeurt deden de Hoofddorpenaren wat terug. Een hitje werd gevolgd door vier wijd, werd gevolgd door een hitje. De hit die daarop volgde was dan ook goed voor twee punten en een nieuwe tussenstand van 2-5.

Na hits van Biggie, De Kreis en vier wijd van Tom sloeg Remmie in de derde inning met een infield hit ook het zesde punt over de thuisplaat. De Schreeuw kwam verdedigend ook niet meer in de problemen. In de wetenschap dat hij maar vier innings zou gooien deed hij er bij de laatste vier slagmensen een schepje bovenop. K-K-K-K. Stand 2-6.

De big inning die er aanvallend bijna altijd wel is voor de Bussumers kwam in de vijfde slagbeurt. Tien man mochten het slagperk betreden en deden dat zonder al teveel uit te gaan. Het resultaat was zes punten, vier hits, twee keer vier wijd en een foutje. Biggie kon met zijn hit twee ribbies noteren en op de triple van De Kreis konden ook twee Bussumers scoren. Stand 2-12.

Met een comfortabele voorsprong kon De Souza nu écht aan zijn laatste kunstje beginnen. Door ducktape bijeengehouden besteeg hij de Hoofddorpse heuvel. Geen strike-outs, geen vier wijd, twee hitjes en een foutje. En belangrijker nog geen punten tegen. Bijna vernachelde hij z’n eigen publiekswissel, maar gelukkig had Tom dat door en deed extreem langzaam over begin van een opgelegd dubbelspel 5-naar-4-naar-3. Safe op het eerste honk dus.

De GGL kwam ‘m vervolgens halen en na een laatste knuffel van De PC daalde De Souza af van de heuvel om plaats te maken voor De Hof. Echt veel eer viel er verder niet meer te halen dus De Hof was er na één mannetje ook wel klaar mee. Vang drie. Einde wedstrijd.

Kijk hier voor de boxscore en de stats

hfddrpuit

De Schreeuw en De Kreis in één beeld gevangen