Tony en de Tamme Tijgers

Amsterdam, 4 september 2016 – De weg naar het kampioenschap lijkt kort, maar zolang Alcmaria geen steken laat vallen moeten de Reserve Reserves ook blijven winnen. Dat is dan ook precies wat de Bussumers vandaag deden tegen Tex Town Tigers. Het werd 10-0.

De Tukkers kwamen naar ‘t Gooi in de wetenschap dat ze niet meer meedoen om het kampioenschap, maar ook dat dat niet aan de slagploeg ligt. De veel scorers stonden, en staan dus, op 197 gescoorde runs. Alleen Wassenaar doet dat in de Eerste Klasse beter, maar daarover later misschien meer.

De Schreeuw begon in ieder geval scherp aan de wedstrijd. In de eerst slagbeurt gooide hij twee strike-outs, in de tweede kwam daar ééntje bij. Een kleine miscommunicatie tussen binnen- en buitenveld leverde de eerste Enschedese honkloper op. In de derde inning zorgde vier wijd voor een volgende honkloper, maar die werd met een goed gedraaid dubbelspel ook snel weer geneutraliseerd.

In de gelijkmakende derde slagbeurt deden de Bussumers pas voor het eerst van zich spreken. Plukje kreeg een vrije loop, de hit van De Kreis zorgde voor een bezet eerste en tweede honk. Op de 6-naar-3 van De Brommer (dat schijnt ‘m te worden, de bijnaam van Runai) schoven beide heren een honk door.

De inning leek over toen de PC een hobbeltje naar het derde honk sloeg, maar een te hoog aangegooide bal zorgde voor een carambolage op het eerste honk, zonder dat de nul gemaakt kon worden. Plukje kon scoren en op de wilde worp die volgde kon ook De Kreis de thuisplaat bereiken. Stand 2-0.

De Schreeuw (Tony voor de alliteratie) kachelde intussen lekker door. In zes innings hoefde hij slechts drie hits te incasseren en slechts één honkloper wist verder dan het eerste honk te komen.

In de vierde inning maakte de Bussumse slagploeg een einde aan wat een spannende wedstrijd leek. Vijf hits op rij van Elsje, Das Paul, NoNoJoe, Plukje en De Kreis werden gevolgd door een geraakt werper van De Brommer. De PC lepelde met een hit er nog een paar punten achteraan en De Spijker topte de inning af met een opofferingsslag. De tweede hit van Elsje in de inning die volgde leverde verder niets meer op, behalve deze eervolle vermelding in het stukje dan. Stand 8-0.

Aan het begin van de gelijkmakende vijfde slagbeurt wist NoNoJoe weer ‘ns het linksveld te raken, het was meteen goed voor een hit. Hij moest daarna wel meteen aan de bak want op de bal die Plukje over de midvelder sloeg moest hij helemaal door naar thuis.

De Kreis kreeg vier wijd waarna hij, en statistisch gesproken eigenlijk de PC, slachtoffer werd van een actie 8-naar-6. Op deze velders keus bereikte de PC het eerste honk en als schrale troost leverde dat ook een ribbie en de eindstand op 10-0.

De Hof moest alleen wel nog drie nulletjes maken. Dat leek even ingewikkeld te worden, maar de tweede honkman van TTT moest nog iets belangrijks doen en hielp hem vriendelijk aan de laatste nul.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

DasPaulTTT

Das Paul slaat een infield hit in de vierde inning