Remmie redt Reserve Reserves

Amsterdam, 27 augustus 2016 – Zo’n eerste wedstrijd na de zomerstop is altijd lastig, dat bleek gisterenavond maar weer in de Rob Hoffmannvallei. Gelukkig troffen de Bussumers de Boekaniers, één van de twee Amsterdamse ploegen die het beiden verrassend slecht doen dit seizoen. De winst werd daarom wel binnengehaald, maar het was met hangen en wurgen. Het werd 6-4.

Op de prima Italiaanse pastasalades van Elsje leek het in de eerste inning allemaal voorspoedig te verlopen. De Schreeuw begon met een nette 1-2-3 inning met twee strike-outs, en aanvallend waren Das Paul en Blade meteen goed voor een honkslag. Omdat het Amsterdamse veld ook nog ‘ns hielp met een foutje werd meteen de leiding genomen. Stand 1-0.

In de volgende slagbeurt wisten de Boekaniers echter direct het punt terug te pakken omdat de Bussumers na vier wijd en een hitje een dubbelspel vernachelde. Stand 1-1.

Daarna wisten beide teams twee slagbeurten er aanvallend weinig van te bakken. Pas in de vierde inning lieten de Reserve Reserves hun tanden weer zien. Doubles van De Kreis, De Spijker en Blade aangevuld met een hitje van Edgar waren goed voor drie punten en dus een voorsprong van 4-1.

Maar ook nu kwamen de Amsterdammers in de volgende slagbeurt direct terug. De Schreeuw gooide in die vijfde inning nog wel twee strike-outs, maar moest ook vier hitjes toestaan, waarvan er twee sneaky binnen de honken bleven. Ook dat resulteerde in drie punten en dus weer een gelijke stand, het was 4-4.

In de gelijkmakende vijfde slagbeurt maakte Runai Coran z’n debuut in de Nederlandse Hoofdklasse Alu. Onthoud die naam. Omdat Remmie een paar weekjes met vakantie gaat, moest de GGL hals over kop op zoek naar een Remmie-waardige versterking. Je komt dan al snel in het profcircuit terecht, en in dit geval bij deze topper die vorig jaar gereleased werd door de Atlanta Braves. Zijn eerste balcontact was niet verkeerd, maar de line-drive eindigde nog wel in de handschoen van de kortestop.

De PC mocht in diezelfde slagbeurt ook aan zijn helft van de wedstrijd beginnen en deed dat door met twee man uit van het tweede honk afgepikt te worden. Zelf claimde hij geen jetlag te hebben, maar echt heel overtuigend na die actie was dat niet meer.

Verdedigend ging het hem gelukkig beter af want in de zesde inning mocht hij samen met De Souza als vanouds weer slagmannen foppen. Bal na bal slingerde De Souza door de slagzone en de Amsterdammers wisten er geen raad mee. De snelheid zat er goed in, net als het gevoel voor de spots.

De Amsterdammers kwamen er dus niet meer aan te pas, maar met een gelijke stand moest er aanvallend nog wel wat gebeuren. Dat lukte in de achtste inning. Runai (ik denk dat we ‘m Corry gaan noemen, maar dat moeten we eerst nog even met ‘m bespreken) wist met vier wijd het eerste honk te bereiken waarna Big Boy Remmie aan slag kwam. Met een ongenadig harde swing plantte hij de bal met een stuiter tegen het hek in the gap in het links midveld. Op deze double kon Runai vanaf één eenvoudig het vijfde Bussumse punt scoren.

Op de 6-naar-3 van Edgar stoomde Remmie zelf door naar drie en Das Paul zorgde daarna voor een insurance run door met zijn harde hit door het midden Remmie over de thuisplaat te slaan. De Souza hield in de eerste helft van de negende inning de deur netjes op slot en kon daardoor zijn 109e carrière win noteren. Eindstand 6-4.

Remmie kan dus nu op vakantie, en van Runai verwachten we de komende weken plaatsvervangend vuurwerk.

Kijk hier voor de stats en de boxscore.

Runai

Nog even in het shirt van de Kreis, maar dit is toch echt Runai op weg naar de voorsprong.