Dat was het dan voor Tom

Amsterdam, 20 februari 2017 – We zijn met de Reserve Reserves alweer een paar weken aan het trainen in de zaal. Over twee weken trappen we het nieuwe seizoen écht af met het traditionele teamweekendje.

Voordat het nieuwe seizoen begint zullen de bio’s en fotootjes op de site zijn bijgewerkt. Het roster en het speelschema op de statistiekenpagina’s worden voordat de eerste pitch gegooid is ook nog aangepast. De RR-2017 petten zijn inmiddels in het land en worden op tijd afgeleverd, is ons verzekerd. Samen met de nieuwe BP-shirts, en de jassen die we vorig jaar al besteld hadden (en voor de Rookie van het jaar bijbesteld kon worden) zullen we er ook in 2017 weer tiptop uitzien.

Maar nu kijken we nog één keer terug naar het team van 2016 om één van de vertrekkende spelers te eren en te bedanken. Spelers? Ja, er zijn naast De Souza nóg twee spelers die hebben aangegeven dat ze in 2017 geen deel meer zullen uitmaken van de Reserve Reserves. Nou ja, niet meer als actief spelend lid tenminste, want eens een Reserve Reserve altijd een Reserve Reserve.

Over De Souza is vorig jaar alles al gezegd dat er gezegd moet worden. Dat doen we nu niet nog een keer. Nou ja, in een notendop dan, we gaan ‘m missen!

Dat NoNoJoe dit jaar niet in actie zal komen voor de Reserve Reserves was voor veel mensen nog niet bekend. Maar ook bij hem zullen we niet al te lang stilstaan. Hij heeft even een time-out, een sabbatical van het honkbal, om zijn thuissituatie op gewenst niveau te krijgen. Volgend jaar komt ie weer terug.

Tom (die van Jerry, niet de GKL) heeft besloten dit jaar bij het 2e te blijven. Wij, de Reserve Reserves, zijn dat alleen niet meer. Na een uitzonderlijke start van zijn carrière waarin hij al vrij vroeg (half jaren ’90) een plek in het 2e team wist te bemachtigen stokte de prestaties enigszins. De hobby bleef, maar door huiselijke en honkbaltechnische omstandigheden zakte hij door het senioren systeem van de Bussumse topclub terug naar een lager (en bedenkelijk) niveau. Na, wat leek een eeuwigheid, ploeteren en presteren in het 3e werd zijn harde werk beloond en promoveerde hij twee jaar geleden opnieuw naar het 2e.

In de twee jaar die Tom uitkwam in de Hoofdklasse Aluminium is hij bekend geworden als de man zonder knuppel, of zoals de scheidsrechters zich weleens afvroegen “Waarom kijkt ie elke keer naar mij?! Moet ík het weer zeggen?!“. In zowel 2015 als 2016 leidde hij de Reserve Reserves in zowel het aantal strike-outs als keren vier wijd. Statistieken die horen bij een echte power hitter, maar dan met minder homeruns en een beter on base percentage.

Na jaren hard werken had Tom dan dus toch eindelijk weer zijn plek in het 2e veroverd, en hij blijkt niet van plan te zijn die vers verworven positie op te geven. Met het opheffen van de Rookies krijgen de Reserve Reserves automatisch een demotie, maar dat geldt niet voor Tom. Hij blijft zich inspannen voor het 2e en zal met dit nieuwe 2e zelfs de stap naar de Overgangsklasse maken.

Officieel zijn de nieuwe Overgangsklassers senioren, maar wij weten wel beter. De jochies van het 2e kunnen in ieder geval nog een hoop leren van de passie en inzet van hun nieuwe coach. Wij wensen Tom en zijn kinderen veel succes voor komend seizoen! 

Omdat er van de carrière van Tom weinig bewegende beelden zijn hieronder een filmpje dat qua beelden misschien niets te maken heeft met zijn honkballoopbaan, maar dat wel wat zegt over hoe wij op zijn bijdrage aan het team terugkijken. Tom, bedankt!