Monsterscore voor Reserve Reserves tegen OVVO

Amsterdam, 23 april 2017 – De GGL is meestal meer van de gewonnen wedstrijden dan van de statistieken, maar vanmiddag voor de wedstrijd zei hij tegen de slumpende Bussumers “dat .211 batting average is Reserve Reserves onwaardig, doe daar wat aan”. Dat lieten de naar hits hunkerende honkballers zich niet twee keer zeggen. Het werd bij en tegen OVVO 2-27.

Het begon allemaal nog best rustig. In de eerste twee innings werd er vooral efficiënt gespeeld. Edgar sloeg als lead-off z’n eerste hit van het seizoen, maar die was mede door het gigantische mid-rechtsveld meteen goed voor drie honken. De Kreis pompte ‘m daarna ook diep het midveld in, goed voor een opofferingsslag en het eerste punt van de wedstrijd.

In de tweede inning begon de PC met een lead-off double. Remmie ging diep genoeg naar het midveld om de PC naar drie door te laten schuiven waarna De Spijker de linksvelder wist te vinden voor een opofferingsslag en de 0-2 voorsprong.

De beslissing viel een inning later toen maar liefst veertien Bussumse slagmensen mochten aanleggen. Vier keer vier wijd en een vangfout werden afgestraft door een hit van de Spijker en doubles van Elsje, De Kreis en Biggie. Stand 0-11.

De vierde inning werd gewonnen door OVVO. Drie hits waren net iets teveel om de nul te kunnen houden voor de wederom sterk gooiende Schreeuw. Stand 1-11.

De vijfde inning leek voor de Bussumers ook scoreloos te verlopen maar de double van Blade kon ondanks de twee nullen toch nog verzilverd worden toen de klap van Plukje over het grasveld, maar onder de handschoen van de korte stop door hobbelde. Stand 1-12.

In de gelijkmakende Amsterdamse slagbeurt kwam de lead-off met vier wijd op het honk. De Schreeuw counterde goed met een strike-out maar moest vervolgens wel een double down the leftfield line incasseren. Remmie pakte de bal (met z’n handschoen) peurde ‘m pijnloos door de ibuprofen naar Das Paul, die ‘m op zijn beurt weer strak naar thuis keilde. Dat was nodig omdat de honkloper van het eerste honk onderweg was naar het tweede OVVO’se punt. De bal was alleen veel te snel bij de PC. De honkloper raakte daarbij een beetje in de war met z’n sliding waardoor de PC niets anders kon doen dan de arme jongen vol in z’n gezicht tikken. Uit. Sorry nog daarvoor. Een wilde worp later stond het alsnog 2-12.

De zesde en zevende Bussumse slagbeurt werden gebruikt om niet alleen het slaggemiddelde, maar ook het slugging gemiddelde drastisch op te hogen. In totaal werden er nog vijftien punten bij gescoord. Blade pikte een hitje mee, de PC een triple. De Bully sloeg twee hits, Elsje een hit en een double en De Spijker was goed voor twee doubles. Maar baas boven baas was Biggie die bovenop z’n twee doubles ook nog ‘ns twee dingers sloeg waarvan zeker de eerste ook als “BOM” de boeken in mag gaan. Genoeg slaggeweld voor het winnen van de Beer, dat mag duidelijk zijn.

Plukje mocht ook na de tweede homerun van Biggie weer het slagperk betreden en zorgde voor een mooi moment in de wedstrijd door back-to-back te gaan en z’n eerste homerun van het seizoen te slaan.

De Hof had in de laatste slagbeurt geen kind meer aan de (te)neergeslagen Amsterdammers. Toen het stof was nedergedaald was de eindstand 2-27, het Bussumse slaggemiddelde gestegen van .211 naar .327 en was het slugging gemiddelde meer dan verdubbeld en gestegen van een schamele .286 naar een Reserve Reserves-waardige .575.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.