Reserve Reserves overrompeld door Mokum Hawks

Amsterdam, 29 april 2017 – Winterse temperaturen en een bleek laaghangend zonnetje waren het toneel voor de kraker tussen de Mokum Hawks en de gastheren uit Bussum. Het werd kraken voor de Amsterdammers en gekraakt worden voor de Reserve Reserves. Het werd 5-9.

Misschien stonden de Bussumers gewoon al te lang op het te koude veld, want aan het begin van de wedstrijd zagen ze er alles behalve warm uit. De Schreeuw moest in de eerste inning al direct vier honkslagen toestaan die uiteindelijk goed waren voor drie punten.

In de tweede inning raakte nog ‘ns zes Mokummers de bal voor ’n honkslag en na twee keer vier wijd en tien hits stond het na de tweede inning al 0-8.

Pas vanaf de derde inning leek het een beetje te gaan lopen voor de Bussumers. De Schreeuw gooide een nette 1-2-3-inning en Edgar begon aanvallend sterk met een double naar het links-midveld. De Kreis wist vervolgens het gat onder de handschoen van de derde honkman te vinden waarna Blade ’n homerun sloeg. Zijn nieuwe knuppel lijkt voor hem te werken want hij ging er gisteren 3-uit-4 mee. Zijn dinger was goed voor de eerste Bussumse punten en een tussenstand van 3-8.

Plukje heeft geen nieuwe knuppels nodig om hits te produceren want hij ging gisteren 4-uit-4. In zowel de vierde als zesde inning wist hij z’n hit ook nog te upgraden naar een punt. In beide gevallen geholpen door Edgar. In de vierde inning was dat met een textbook opofferingsslag en in de zesde inning was dat weer met behulp van dat gat onder de handschoen van de derde honkman. Stand 5-8.

In de zesde inning werd De Schreeuw afgelost door De Hof en na een lead-off-double leek ook hij het even moeilijk te krijgen. Maar met een goed getimede strike-out en een eenvoudige grounder voor de derde nul kwam hij zonder kleerscheuren de inning door.

De zevende Amsterdamdse slagbeurt leverde na vier wijd, een wilde worp, een hit en nog iets lelijks in het rechtsveld, ook nog een punt op. Stand 5-9.

Nadat de 48-jarige en nasty ex-HCAW’er Deken nog even drie strike-outs gegooid had in de zevende inning werd hij in de achtste inning vervangen door de tot dan toe aangewezen slagman Walsma. Plukje en de PC sprongen er nog op, maar na die twee hits ging het Reserve Reserves kaarsje uit. Het bleef 5-9.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.