Tex Town Pussycats poeslief voor Reserve Reserves

Amsterdam, 8 mei 2017 – Gisteren speelden de Reserve Reserves hun vijfde competitiewedstrijd in het Duitse grensgebied. Nou ja, een wedstrijd werd het eigenlijk nooit. De poeslieve Tex Town Pussycats kwamen er niet aan te pas en werden in zeven innings aan de kant gezet. Het werd 1-13.

Het regionale suffertje Tubantia opende vandaag met de kop “Tex Town Tigers hard onderuit”. Geen woord aan gelogen, en ook aan de eerste zin uit het stuk valt weinig af te dingen “Tex Town Tigers speelde vanaf de eerste worp een verloren wedstrijd”, want zo was het.

Een Twents foutenfestijn werd gemêleerd met Bussumse slagkracht. In de eerste inning bereikte de eerste twee slagmensen door fouten het honk. Hits van Blade, Biggie, de Spijker en Edgar zorgde voor de eerste vier Gooische punten. Stand 0-4.

In de tweede inning werd er lekker doorgehakt. Biggie sloeg een opposite field dinger en nam de met hits op de honken gekomen Blade en De Kreis mee over de thuisplaat. De Bully en Das Paul waren ook nog goed voor hits deze inning en De Spijker wist er nog een double uit te persen. Na twee innings was de stand 0-10.

Verdedigende ging het bij de Bussumers ook crescendo. De Schreeuw had weinig last van de Tukkers en hoefde pas in de derde inning het eerste hitje toe te staan. Het verblijf op de honken was echter van korte duur want de slagman die volgde sloeg ‘m pardoes in de double.

In de vierde inning werden drie Enschedese veldfouten afgestraft met hits van Elsje en Blade waardoor de voorsprong opgekrikt werd naar 0-12.

In de gelijkmakende vierde slagbeurt werd met een single, een double en een goed getimede 6-naar-3 de Twentse eer gered. Stand 1-12.

In de zevende inning werd daar een single van De Spijker en een double van Remmie tegenover gezet waardoor de stand 1-13 werd.

De Hof maakte in de gelijkmakende slagbeurt aan alle semi-Duitse hoop een einde door te beginnen met twee strike-outs. Met een 6-naar-3 werd de door de mercy-rule verkortte wedstrijd beëindigd.

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

De Kreis opent de tweede inning met een hit

De Schreeuw gooit ‘m voor slag…

…maar eigenlijk niet fatsoenlijk te raken… Das Paul kijkt nonchalant naar z’n eigen aangooi naar Elsje

Keuvelen voor de wedstrijd