Reserve Reserves weer te sterk voor Alcmaria

Amsterdam, 15 april 2017 – Goede Vrijdag bleek een goede dag voor de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Alcmaria bood lang goed tegenstand maar uiteindelijk moesten de Alkmaarders genoegen nemen met een leuke wedstrijd en een nederlaag. Het werd 5-1 voor de Bussumers.

De ploegen waren aan het begin van de wedstrijd goed tegen elkaar opgewassen. De Schreeuw stond ze er lekker in te pompen en de Alkmaarse slagploeg had daar weinig op in te brengen. Zelf konden de Reserve Reserves aanvallend ook niet veel schade toebrengen.

De tweede Bussumse slagbeurt begon nog goed met een double van Biggie, maar na een goede vangbal in het linksveld sneuvelde hij door een aangooi naar de korte stop die niet was vergeten naar het tweede honk te lopen.

In de vierde inning wist de eerste Alcmariaan door een hit het eerste honk te bereiken, maar na een strike-out liet ook het Bussumse veld zien een dubbelspel in huis te hebben. Ook in de vijfde inning kwamen beide werpers niet echt in problemen.

De HCAW’ers wisten in de zesde inning de eerste barsten in de verdediging te slaan. Daarvoor moest wel eerst een barst in De Spijker gegooid worden die als lead-off dus met een geraakt werper naar het eerste honk mocht. Op het teken van de GGL werd vervolgens een perfecte hit-and-run uitgevoerd. De hit van de PC langs de tweede honkman zorgde ervoor dat de alvast vetrokken Spijker door kon stomen naar het derde honk.

Met het eerste en derde honk bezet sloeg Das Paul een bal hoog het buitenveld in, maar omdat deze stierf in een kille avondbries was er geen kans om op deze vangbal in het rechtsveld te scoren. Blade wist de bal laag te houden en op zijn hit naar het linksveld kon De Spijker alsnog het eerste punt scoren. De Bully pakte met een double nog even lekker door waardoor ook punten nummer twee en drie over de thuisplaat gejaagd werden. Stand 3-0.

In de zevende inning straft de Alkmaarders een foutje van de onervaren PC genadeloos af met een hit waarop ook meteen gescoord kon worden. De twee keer vier wijd die hierop volgde betekende het einde van het zeer degelijke optreden van De Schreeuw. De Hof mocht de rommel opruimen. Drie honken bezet, geen druk, maar hij moest. Oud-HCAW’er Pluijmers verloor de battle en sloeg een eenvoudige vangbal voor Biggie in het rechtsveld. Het was 3-1.

Ook in de achtste inning zette de Alkmaarders nog even hard aan. Met twee en drie bezet en twee man uit werd de bal hard geraakt. De Alkmaarders moeten even gedacht hebben de wedstrijd ging kantelen. Zij waren overigens niet de enige bij wie die gedachte even door het hoofd schoten. Maar gelukkig was daar De Kreis, normaliter langzaam, lui en niet vooruit te branden, maar nu rende hij vol in galop het gat tussen mid- en rechtsveld in. Al hollend viel de bal in z’n handschoen waarmee hij de Reserve Reserves redde van de verdoemenis. Een beer-waardige vangbal bleek aan het eind van de wedstrijd. De 3-1 voorsprong bleef staan.

In de gelijkmakende slagbeurt maakte de Bussumers aan alle onzekerheid een einde. Geraakt werper voor Das Paul en vier wijd voor Blade werden afgestraft door een hit van De Bully en een double van Plukje. Op deze laatste klap had ook De Bully kunnen scoren als hij niet over de honken strompelde als een manke oude man. Het bleef dus bij slechts twee punten en een stand van 5-1.

In de eerste helft van de negende inning werd de Bully achter de plaat ingewisseld voor de PC, een echt oude man, die De Hof meteen kon inspireren tot het  gooien van drie strike-outs. Ballgame!

Kijk hier voor de boxscore en de stats.

Kijk hier voor het verslag van de Alkmaarders

De Schreeuw schakelt een Alkmaarder uit